DRAŠKA STANIVUKOVIĆA SINOĆ U EMISIJI PITALI DA LI JE U SREBRENICI BIO GENOCID: Evo šta je odgovorio, OVO JE NJEGOVO PRAVO LICE!

Aktuelno
DRAŠKA STANIVUKOVIĆA SINOĆ U EMISIJI PITALI DA LI JE U SREBRENICI BIO GENOCID: Evo šta je odgovorio, OVO JE NJEGOVO PRAVO LICE!
-

Draško Stanivuković je gostovao sinoć kod Amira Zukića u emisiji "Pressing" na N1 TV. Stanivuković je govorio o problemima u RS-u, napadu Dragana Lukača koji ga je udario na sjednici NSRS-a, Miloradu Dodiku, ali i mnogim drugim stvarima.

Međutim, Stanivuković je na kraju intervjua pričao o stvarima koje se tiču genocida u Srebrenici, ratnih zločinaca i poimanja zločina u BiH i sl.

"Za Dodika su osuđeni ratni zločinci narodni heroji, a za vas?", upitao je voditelj, a Stanivuković je rekao:

drasko

"Mislim da je bilo puno loših odluka ako pričamo o Haškom tribunalu i mislim da je to politički sud. Nisam saglasan sa svim odlukama Tribunala, ako me to pitate", rekao je mladi poslanik PDP-a u NSRS.

"Genocid u Srebrenici. Dodik ga negira, a vi?"

"Bio je veliki zločin i tragedija. Veliki zločin i tragedija koji su se desili, žao mi je zbog toga i spreman sam da to uvijek kažem", rekao je Draško, a Zukić mu je replicirao: "Je li i vi negirate genocid?"

"Zločin i tragedija i žao mi je što se to desilo", rekao je Stanivuković.

"Mnogi sudovi, kako u svijetu, tako i kod nas, su u mnogim segmentima politički. Historiju pišu pobjednici, znate koliko samo imate netačnih historijskih podataka.

Bilo je zločina sa svih strana, ja sam se spreman izviniti za svaku žrtvu, jer je i moja porodica doživjela žrtvu. Spreman sam također da odem u Srebrenicu", rekao je Stanivuković za N1.

Ne propustite