Agencija Kosmopolit TA Vas vodi na uzbudljivo putovanje u Veneciju, Colmar, Strazburg, Bazel & Cirih!

Aktuelno
Agencija Kosmopolit TA Vas vodi na uzbudljivo putovanje u Veneciju, Colmar, Strazburg, Bazel & Cirih!
-

U Francuskoj, na istoku oivičena planinskim masivom Vogezi, a na zapadu granicom s Njemačkom, nalazi se regija Alzas. Istorija, pejzaž i kultura ovog dijela Francuske plijene svojom ljepotom, raznolikošću, a glavni grad je Strazbur koji je i jedan od najznačajnijih centara Evropske unije, s obzirom na to da su tu Evropski parlament, Međunarodni sud za ljudska prava i brojne druge institucije. Ovo je vinarski kraj sa prekrasnim vinogradima koji su dali poznate sorte vina, koje predstavljaju sam vrh svjetskog kvaliteta sa svojim bijelim vinima od aromatičnih vrsta grožđa. Najbajkovitiji grad Evrope – Kolmar i njegov “stariji brat” u pokrajini Alzas Strazbur!

3

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan SARAJEVO-ZENICA-DOBOJ-BANJA LUKA Polazak iz Sarajeva u 17.00 sati ispred Zemaljskog muzeja (Zenica u 18.15h, Doboj u 19.45h, Banja Luka u 22.00h). Vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputne pauze prema potrebi grupe.

4

2.dan VENECIJA – STRAZBUR: Dolazak u luku Punta Sabioni u jutarnjim satima. Odlazak brodom do Venecije: trg Svetog Marka, Duždeva palata, Most uzdaha, Santa Maria dela Salute, most Rialto. Povratak u luku Punta Sabioni i polazak za Strazbur u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Švajcarske sa usputnim pauzama radi odmora putnika.

5

3.dan: STRAZBUR – KOLMAR Dolazak u Strazbur u prijepodnevnim satima. Obilazak grada: Trg Kleber, katadrala, Mala Francuska sa tipičnim šarenim fasadama pokrajine Alzas. Slobodno vrijeme. Nastavak putovanja za Kolmar. Dolazak u Kolmar u popodnevnim satima. Bajka počinje! Smještaj u hotel u popodnevnim satima. Obilazak magičnog grada: istorijski centar, crkva Sv. Martina, Dominikanska crkva, Muzej Bartoldi, Muzej Unterlinden, Mala Venecija sa šarenim kućicama ukrašena cvijećem. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6

4.dan: KOLMAR – BAZEL – KOLMAR Fakultativni izlet u Bazel gdje šetamo pješačkom zonom pored Saveznog parlamenta, katedrale i gradske kule sa satom, trgovačkom ulicom Kramgase pod zaštitom UNESCO-a. Nastavljamo put u Cirih, grad sireva, čokolade, satova i banaka: stari grad, crkva Grossmünster sa dva tornja, trg Lindenhof. Šetamo pored jezera i uživamo u švajcarskoj eleganciji. Povratak u Kolmar. Noćenje.

7

5.dan: KOLMAR – BIH Pakovanje stvari i napuštanje hotela. Slobodno vrijeme za uživanje u Kolmaru, naročito Petite Venise – “maloj Veneciji”. Vožnja čamcem po kanalu, fotografisanje šarenih kućica, cvijeća, degustacija vina i pravi raj za hedoniste. Polazak za BiH u kasnim popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Švajcarske, Slovenije i Hrvatske sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti, kao i radi odmora putnika na oko 4 sata u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice.

8

6. dan BANJA LUKA – DOBOJ – ZENICA – SARAJEVO Dolazak u BiH u poslijepodnevnim satima.

10

Dva noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* za jednu osobu platite po jedinstvenoj cijeni od samo 269 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite