SEVERININOG SINA PITALI S KIM ŽELI DA ŽIVI, NJEGOV ODGOVOR ŠOKIRAO SVE U SUDNICI: Pjevačica umalo PALA U NESVIJEST!

Objavljeno:14.12.2019 - 16:26
A A A Times Arial

Advokatski tim Severine Kojić podnio je dvije žalbe na presudu zagrebačkog Opštinskog građanskog suda koji je poznatoj pjevačici oduzeo starateljstvo nad sinom i odredio da će dečak živjeti s ocem.

Advokati su već prije podnijeli i zahtjev za određivanjem privremene mjere da otac, srpski poduzetnik Milan Popović, ne smije dijete odvesti iz Hrvatske jer je od Severine ultimativno mailom zatražio da mu preda dječakov hrvatski pasoš.

severina1

foto: instagram

"Jutarnji" neslužbeno saznaje da se u žalbi na dvadesetak stranica obrazlaže zašto Severina Kojić smatra da treba ukinuti presudu. Među ostalim, smatra da se sud upustio u odlučivanje s kim će dijete živjeti, a da pritom nije uzeo u obzir da dijete ima pravo znati gdje će živjeti, da ga upoznaju s činjenicom gdje bi mu trebao biti dom i da se, i prema Konvenciji UN-a o pravima djeteta, dijete mora pitati za mišljenje i upoznati sa svim pitanjima koja se tiču njegova privatnog života.

severina

foto: instagram

Advokati smatraju da kod donošenja presude nije bilo ostvareno temeljno ljudsko pravo na nepristrano suđenje, a u žalbi navode i niz činjenica koje je, po njihovom mišljenju, sud pogrešno ustanovio.

Do odluke višeg suda Severina Kojić će morati poštovati pravosnažnu odluku kojom je određeno da dječak živi s ocem. Svaka dalja odluka u vezi s pohađanjem škole i zdravstvenim pravima prepuštena je Milanu Popoviću, koji se o tome više ne mora usaglasiti sa Severinom.

Neni advokati smatraju da su opravdani predlozi da se pred drugom odlukom suda sprovede rasprava. Ako se ustanovi da je bilo bitne povrede zakona pri sudskom odlučivanju, mogu se zatražiti objašnjenja o tome ili sprovesti provjera istinitosti navoda.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!