Ko je Mario Nenadić, kandidat za premijera KS

Objavljeno:13.12.2019 - 12:15
A A A Times Arial

Foto: N1

Kandidat za novog premijera Kantona Sarajevo je član SBB-a Mario Nenadić i on će biti zajednički kandidat SDA, SBB-a i DF-a.

Mario Nenadić je rođen 25. marta 1964. godine u Sarajevu, gdje je i diplomirao na Pravnom fakultetu.

Bio je pripadnik Armije BiH tokom rata.

Dugo godina je bio zaposlen u Ministarstvu za izbjeglice i socijalnu politiku BiH. Nakon toga prelazi u Ministarstvo za civilne poslove i komuniacije gdje je radio od 1998. do 2000. Od 2000. postaje pomoćnik ministara u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice. Nakon toga radi u Agenciji za statistiku BiH, a od 2010. je u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice kao pomoćnik ministra.

Nenadić je pohađao međunarodne i domaće kurseve i seminare.

Radeći u državnoj upravi stekao je iskustvo od 22 godine, te je prošao sve stepenice od stručnog saradnika, inspektora, šefa odjela do pomoćnika ministra.

Autor je i naučnih radova iz oblasti zaštite ljudskih prava, migracija izbjeglica i dr., a također je koautor komentara zakona, dobtinik je i mnogih priznanja.

Obnašao je funkciju ministra u Ministarstvu pravde i uprave Kantona Sarajevo u 2018.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia