REAKCIJE

SDA odgovorila Vulinu: Nikada više neće zateći nespremne BiH i Sarajevo

Objavljeno:12.12.2019 - 15:46
A A A Times Arial

"Izjave ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina o Sarajevu su izraz njegove nemoći i mrzilačke politike prema Bosni i Hercegovini", navodi se u saopćenju SDA.

U reakciji na izjave Aleksandra Vulina, iz SDA navode da istinu utvrđenu pred međunarodnim sudovima niko ne može poreći.

"Vulin, koji je bio potrčko Slobodana Miloševića i Mire Marković, očigledno žali što agresorski vojnici nisu uspjeli osvojiti Sarajevo. Karadžićeva i Mladićeva vojska je, uz podršku Srbije, vršila sistemski teror nad građanima Sarajeva, godinama ubijajući djecu i civile. Istina o zlodjelima te kukavičke i zločinačke vojske utvrđena je pred međunarodnim sudovima i niko je ne može poreći, posebno ne Vulin", navode iz SDA i dodaju:

"Iza Vulinove mržnje prema Sarajevu očigledno se krije njegova želja da ponovo vrši teror nad ovim gradom, ali mora da zna da nikada više neće biti u prilici. Nikada više neće zateći nespremne Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo".
 

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!