BUBA KORELI ISMIJAVA VJERU, NA FACEBOOKU SE POJAVIO BRUTALAN STATUS: Ovo je prava istina o reperu?!

Aktuelno
BUBA KORELI ISMIJAVA VJERU, NA FACEBOOKU SE POJAVIO BRUTALAN STATUS: Ovo je prava istina o reperu?!
.
Amar Hodžić (Sarajevo, 22. rujna 1989.), poznat kao Buba Corelli, bosanskohercegovački je reper i pjevač.
 
Prije samo par minuta pojavio se šokantan status na fejsbuku koji pokazuje da Buba Koreli ismijava svoju vjeru, a evo šta je napisao:
 
Buba Coreli ismijava vjeru Gospodara nebesa i zemlje!
Amar Hodžić, poznatiji kao Buba Corelli, rođen kao musliman, u svojim pjesmama ismijava islam i muslimane, vjeru Posljednjeg Allahovog Poslanika Muhammeda, neka je na njega Allahov mir i spas. Nadajući se da će ovo doći do njega ovim putem želim mu kazati da je to otpadništvo od islama. Ukoliko se pokaje Uzvišeni Allaha prašta svojim robovima i prima njihova pokajanja. Ukoliko ustraje u tome i na tome umre, on umire kao nemusliman. Pored toga u svojim pjesmama poziva na nemoral i stvari koje su neprihvatljive po učenjima svih religija, i suprotne moralnim kodeksima svih mentalno zdravih ljudi. Iskreno se nadam da vlasti Kantona Sarajevo neće dopustiti javno promovisanje i širenje nemorala, kao što molim Uzvišenog Allaha da Amara uputi na Pravi Put!

Fejsbuk korisnik Dževad Gološ je naveo da Buba Koreli kroz svoje pjesme ismijava Islam. Ovim statusom mu je želio ukazati njegove greške. Buba Koreli i Jala brat su sve popularniji među mlađom populacijom, iako to mlade uči pogrešnim vjerovanjima.

Novi.ba

Ne propustite