SESTRA DOKTORA JUSUPA PRONAĐENA MRTVA, A SADA JE OTKRIVEN UZROK SMRTI: Slučaj potresa Hrvatsku, a ovo su SVI DETALJI

Aktuelno
SESTRA DOKTORA JUSUPA PRONAĐENA MRTVA, A SADA JE OTKRIVEN UZROK SMRTI: Slučaj potresa Hrvatsku, a ovo su SVI DETALJI
.

Veronika Pecolaj poznata je javnosti kao navodna medicinska sestra i zaručnica dr. Gorana Jusupa u njegovoj ordinaciji u Obrovcu. Navodno je dr. Jusup oko 22.30 sati u noći na petak tražio pomoć susjeda, lupajući im na vrata i govoreći da se ugušila komadićem kruha te vikao da zovu pomoć.

Prvo su došli policajci, a nakon njih i Hitna. Liječnica je iz grla izvadila ostatke hrane i pokušala reanimirati nesretnu ženu, no bez uspjeha. Smrt je konstatirala u 23.08 sati. I policija i Hitna potvrdili su da na tijelu nema tragova nasilja, a uzrok smrti znat će se nakon obdukcije zakazane za subotu ujutro u Splitu, jer Zadar više nema obducenta na odjelu patologije. U dvorištu stana u Obrovcu danas je bio parkiran policijski automobil, a vrata stana bila su oblijepljena policijskom trakom.

Dr. Jusup je obolio od multiple skleroze, a stvari su postale bizarne nakon što je u prijevremenu mirovinu otišla medicinska sestra koja je “držala stvari u svojim rukama” i pazila da ambulanta funkcionira. Dr. Jusup je, naime, zaposlio Veroniku Pecolaj kao medicinsku sestru, a ona se nazivala i njegovom zaručnicom. Radili su u prljavoj ordinaciji, vikali na bolesnike i psovali ih.

veronika1

foto: Pixell

Dr. Jusupa je kroz više godina napustilo 900-tinjak pacijenata. Javnost je saznala da Obrovčane liječi dvoje ljudi koji su i sami oboljeli, a da sustav to nije detektirao. HZZO je liječniku opće medicine otkazao ugovor nakon što je za to saznala hrvatska javnost, a pokazalo se i da Veronika Pecolaj zapravo nije medicinska sestra. Prva kontrola HZZO-a bila je 2018., a nakon ponovljene kontrole 2019. pokrenut je postupak za raskid ugovora. Od tada, već osam mjeseci, Obrovčani imaju samo jednu liječnicu, dok druga, zamjenska, povremeno dolazi u Obrovac iz okolnog mjesta. Na otvoreni natječaj za radno mjesto obrovačkog liječnika opće prakse nitko se nije javio, osim jednog liječnika, koji je ponudu ubrzo povukao.

Ugušila se hranom, a doktor Jusup zvao susjeda u pomoć?

- To je tragičan slučaj, život je izgubila mlada žena. Moglo se nešto poduzeti da se izbjegne takav kraj. A liječniku bi trebalo sufinancirati plaću da ima financijski razlog doći u Obrovac, što bi se moglo napraviti iz gradskog proračuna - rekao je Ivan Matić, županijski vijećnik Mosta, koji je to pitanje postavio na Županijskoj skupštini u Zadru.     

Izvor: 24sata.hr

Ne propustite