Komšić pojasnio kada dokument ide u Brisel: Neki ne čitaju odluke

Bosna i Hercegovina
Komšić pojasnio kada dokument ide u Brisel: Neki ne čitaju odluke
,

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić izjavio je za Radiosarajevo.ba da sutra u sjedište NATO-a u Briselu neće biti upućen Program reformi Bosne i Hercegovine, a kako su ranije najavili pojedini mediji.

Neki mdiji tvrde da bi prema ranijem dogovoru koji je postiglo Predsjedništvo BiH dan nakon imenovanja Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH trebao biti upućen navedeni dokument u Brisel. No, Komšić danas precizira.

"Ne ide sutra dokument nego kada bude potvrđeno Vijeće ministara BiH. Takva je odluka Predsjedništva BiH. Standardna greška – ne čitaju", rekao je Komšić.

Iz Predsjedništva BiH je 19. novembra, podsjetimo, saopćeno da će Program reformi Bosne i Hercegovine biti dostavljen Brisel "u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH".

U nastavku prenosimo odluku Predsjedništva BiH od 19. novembra:

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na vanrednoj sjednici, održanoj danas u Sarajevu, donijelo odluku o imenovanju Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Na istoj sjednici Predsjedništvo BiH je donijelo odluku da će u NATO sjedište u Bruxellesu dostaviti dokument Program reformi Bosne i Hercegovine, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Vijeća ministara BiH.

Ne propustite