ŠOK, EVO ZAŠTO JE SEVERINA OSTALA BEZ STARATELJSTVA: Igor je krišom došao do malog Aleksandra i OVO URADIO, MILAN POLUDIO KAD JE ČUO!

Show
ŠOK, EVO ZAŠTO JE SEVERINA OSTALA BEZ STARATELJSTVA: Igor je krišom došao do malog Aleksandra i OVO URADIO, MILAN POLUDIO KAD JE ČUO!
.

Severina Kojić je, po svemu sudeći, izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom, kojem je od prošle nedjelje zvanično staratelj otac Milan Popović, zbog nepoštovanja suda, zanemarivanja obaveza prema školi koju pohađa njen sin, ali i odbijanja saradnje sa biznismenom, a u konačnoj odluci veliku ulogu odigrao je i nesmotreni postupak njenog supruga Igora Kojića.

To su neki od navoda iz presude u čiji uvid je imala redakcija Kurira. Okidač je incident koji se dogodio 11. oktobra 2019, kada je Igor nagovarao dječaka da pobjegne iz škole.

severina

- Severina je bila dužna da dođe po dijete u školu. Umjesto nje, po dijete je tada došao očuh Igor. Iako su Severina i Milan postigli dogovor o tome ko umjesto njih može da preuzme dijete, pjevačica taj dokument nije potpisala. Njen suprug je insistirao da preuzme Aleksandra, iako ga je dežurna učiteljica obavijestila da to po aktuelnoj, takozvanoj pick-up listi mogu učiniti samo roditelji.

Kada mu nije uspjelo da uzme dijete, umjesto da zatraži mirno rešenje, najbolje u interesu deteta, Igor je izašao iz škole i otišao do učionice u kojoj se nalazilo dijete. Tada mu je kroz prozor poručio da ne sluša učiteljice i da pobegne riječima: „Ne boj se nikog, Aleks, uzmi jaknu i beži, slobodno bježi odavde! Ne mogu ti ništa, bježi!“ Upravo nakon tog postupka, dječak se uznemirio, rasplakao i pokušao da pobjegne iz škole. Policija je intervenisala, a Popović je putem mejla dao saglasnost da Kojić tada preuzme dijete - navedeno je između ostalog u presudi.

Interesantno je i to da je Kojićeva, koja je školi poslala mejl da je sprečena da dođe po dijete jer je povrijeđena, nakon incidenta sama došla u školu kako bi uzela ranac od sina. Međutim, nije mogla da ga preuzme jer joj je rečeno da su prostorije u kojima se torba nalazi zaključane.

- Nakon što su došli kući, vidjela je da je dete istraumirano, a ono je ispričalo šta su mu sve učiteljice radile i govorile, kako su ga vukle i potezale za ruku i stomak, kako se preplašio jer je mislio da će ostati zaključan sam u školi i izrazio želju da više ne ide u tu školu. Dan poslije se dijete žalilo da bolove u ruci, pa ga je odvela na pregled u bolnicu i priložila nalaz. Milana je mejlom obavestila da je Aleksandar istraumiran i pitala ga je šta da rade, ali je on optužio nju i dijete da lažu. Nakon toga, D. Majić je pregledao dijete i zakazao termin psihološke obrade, ali joj nalaz nije dostavio jer mu se u međuvremenu obratio Popović i prijetio mu - navedeno je u sudskom dokumentu.

severina1

Takođe, pjevačica je sudu zamjerila što nijedan njen dokaz protiv Popovića nije usvojio. - Tužilja je navela da je Aleksandar nakon povratka s ljetovanja na Kipru, gdje je boravio sa ocem, rekao da ga je Milan tukao i da ga ja nakon udaraca pola sata boljela glava, te da je to prijavila. Takođe, Aleksandar nije odbijao da ide kod oca jer se u njegovoj kući nalaze razne igračke, te da je u to vrijeme koje provede kod Popovića dete neopterećeno i posvećeno samo zabavi - stoji u presudi, gdje se navodi i majčina tvrdnja da je otac navodno manipulisao detetom tako što mu nije dozvoljavao da igračke iz očeve kuće ponese kod majke.

Sud nije prihvatio Severininu tvrdnju da deijte kod oca nema naviku učenja i izvršavanja obaveza, budući da iz škole tvrde da je saradnja s ocem u potpunosti ostvarena, da je on redovno odlazio na roditeljske sastanke i informisao se o svemu.

(Kurir.rs)

Ne propustite