10 načina kako možete upotrijebiti balzam za usne

Moda i ljepota
10 načina kako možete upotrijebiti balzam za usne
Možda nije najglamurozniji kozmetički proizvod ali je svakako najpopularniji – posebno u ovim vjetrovitim danima kada je usnama neophodna dodatna zaštita.

Možda nije najglamurozniji kozmetički proizvod ali je svakako najpopularniji – posebno u ovim vjetrovitim danima kada je usnama neophodna dodatna zaštita. A znate li kako još možete da upotrijebite balzam za usne? Evo 10 genijalnih prijedloga…


1. Nanesite balzam na zanoktice, preporučujemo da to uradite prije spavanja. Kožica oko noktiju će biti nježna i meka kada se probudite.

2. Stavite malo balzama na štapić za uši kako biste očistili ostatke šminke na očima. Izbjegavajte balzam na bazi mentola!

3. Zaboravili ste kremu za ruke? Namažite malo balzama na suhe dijelove kože, na primjer između prstiju, a zatim protrljajte ruke.

4. “Izliječite” ispucale vrhove prstiju tokom hladnih zimskih dana. Kad god balzam nanesete na usne, prekrijte gustim slojem i ispucale dijelove kože na dlanovima.

5. Osvježite lice u toku dana tako što ćete na jagodice nanijeti malo balzama. Siv ten će nestati u trenutku!

6. Utapkajte malo balzama oko očiju kako biste ublažili sitne bore i hidrirali kožu oko očiju.

7. Balzam za usne možete upotrijebiti i umjesto četkice za obrve, kako bi i one najsitnije dlačice ostale na svom mjestu.

8. Pomiješajte malo balzama za usne sa sjenkom za oči – vaš mejkap će izgledati glamuroznije!

9. Ukrotite i sitne dlačica na kosi koristeći malo balzama za usne!

10. Kada ste prehlađeni, nanesite malo balzama na nozdrve svaki put nakon što izduvate nos. Time ćete zaštititi kožu i spriječiti iritaciju.

Izvor: Ljepota i zdravlje

Ne propustite