BIH NA NOGAMA, ĆIRO PREUZIMA ZMAJEVE?! Dao izjavu koja je oduševila navijače

Fudbal
BIH NA NOGAMA, ĆIRO PREUZIMA ZMAJEVE?! Dao izjavu koja je oduševila navijače
.

Nekadašnji selektor reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević u razgovoru za N1 komentarisao je razlaz N/FSBiH i sada već bivšeg selektora Roberta Prosinečkog.

“Jako mi je žao što su imali tako glup refleks da su zamijenili Prosinečkog jer bi on u ove dvije utakmice sigurno napravio no što svi očekujemo i želimo. S tim se ne slažem”, kazao je Blažević za N1.

O navodima i anketama prema kojima je jedan od favorita za preuzimanje “vruće” klupe Zmajeva, popularni Ćiro kaže da je u stanovitim godinama, ali da nikada u životu nije bio bolji trener nego sada.

“Ja sam jako zadovoljan, sretan i ponosan na način na koji su navijači reagirali na utakmici (protiv Italije), kad sam čuo da skandiraju “Ćiro, Ćiro’, ja sam se ukočio. Godine su prošle, a oni se mene još sjećaju. Radi njih bi ja došao i napravo im veselje kakvo zaslužuju”, kazao je Blažević.

Govorio je i o aktuelnom vodstvu Saveza.

“Begić koji je bio moj suradnik ima uvid kako ja radim. Ne bi se miješao niko, niko ne bi mogao blizu osim navijača i naravno novinara. Ako nisi dostupan novinaraima nisi dostupan ni raji”, kazao je Blažević za N1.

Ne propustite