IBRA NE MOŽE SEBI DOĆI Postao suvlasnik Hammarbyja, a evo kako su reagovali u rodnom Malmöu

Druga strana sporta
IBRA NE MOŽE SEBI DOĆI Postao suvlasnik Hammarbyja, a evo kako su reagovali u rodnom Malmöu
,

Prije nešto više od mjesec dana, Zlatan Ibrahimović zadovoljno se smješkao pored Zlatana Ibrahimovića. Švedski nogometni savez izgradio je kip u čast legendarnog Šveđanina koji je jako puno dao švedskom nogometu i promidžbi Švedske i samog grada gdje je odrastao. Masa se okupila kako bi ga pozdravila, svi su mu klicali i pljeskali mu, ali neke stvari se očito vrlo lako mogu promijeniti.

Naime, Ibrahimović je postao jedan od suvlasnika Hammarbyja, kluba koji je član švedske prve lige i veliki rival Malmöu. E pa to se baš nije svidjelo nekim navijačima njegovog rodnog kluba pa je 'fasovao' njegov kip.

ibrahimovi

Neko je stavio dasku od WC-a na Ibrahimovićev kip čime su očito htjeli dati Šveđaninu do znanja što misle o njegovoj novoj funkciji, piše 24sata.hr. Njegov porez iznenadio je mnoge. Spominjao se njegov mogući povratak u švedsku ligu, naravno, po tom pitanje se mislilo na Malmö, ali onda se Ibro pojavio kao novi suvlasnik Hammarbyja.

- Ove sedmice predstavnici Hammarbyja sastali su se s AEG-om i Zlatanom Ibrahimovićem u Los Angelesu. AEG je obavijestio Hammarby da je polovinu svog vlasništva AEG-a u Švedskoj prodao Ibrahimoviću, što znači da Ibrahimović postaje suvlasnik Hammarbyja - piše na stranicama kluba.

Šveđanin bh. korijena je priznao da ovo nema nikakve veze s njegovim rodnim klubom, ali smatra da su u Malmöu sretni zbog njega. No itekako se prevario. Malo je reći da su mu to zamjerili. Smatraju da je prvo trebao pomoći klubu koji ga je stvorio.

zlatan-ibrahimovic-sweden

- Niko mi nije rekao da je to dobro što je on napravio. Svi su kritični prema njemu. Neki su razočarani, neki su ljuti. Izgubio je  značenje koje je imao za Malmö. Malo je pretjerao kada je rekao da je Malmö sretan zbog njegove odluke. Taj kip više nema nikakvo značenje. Bez obzira na to što se nalazi blizu stadiona. On želi da suparnički klub bude bolji od kluba koji ga je stvorio. To dovoljno govori o njemu - rekao je predstavnik glavne navijačke skupine Malmöa.

Prije mjesec dana bio je izuzetno bitan, svi su ga voljeli i klicali mu, a sada se to sve otopilo.

Ne propustite