Škola mentalnih vještina za djecu - Malac genijalac! (Novi Grad i Centar)

Aktuelno
Škola mentalnih vještina za djecu - Malac genijalac! (Novi Grad i Centar)
-

Šta je Mentalna aritmetika?

Mentalna aritmetika je sposobnost računanja i postizanja tačnog rezultata, bez korištenja olovke i papira, kalkulatora ili nekog drugog tehničkog pomagala.

2

Ovu sposobonost je moguće razviti samo kod djece u periodu od 4 do 12 godina. Djeca uče kako da vizuelizacijom sorobana i njegovim principima rješavaju matematičke probleme, bez korištenja drugih alata.

3

Međutim, ovdje su efekti daleko veći, jer se u pozadini nužno odvijaju i drugi razvojni aspekti moždanih procesa. Kada dijete dostigne impresivne brzine računanja, u stvari je i znak da su se razvile i sljedeće sposobnosti: koncentracija, vizuelizacija, pažnja, memorija, analitičko razmišljanje i logika.

4

Drugim riječima, pored nevjerovatnih brzina računanja, poboljšava se i način na koje vaše dijete sluša i vidi, obrađuje i razumije informacije, zamišlja i stvara određene predstave, prepoznaje detalje, rješava probleme, reaguje itd.

5

Razvoj ovih pratećih i važnih sposobnosti je u stvari i glavna snaga mentalne aritmetike, jer donosi vašem djetetu čitav niz razvijenih sposobnosti koje su mu potrebne u životu. Škola Malac Genijalac je mjesto gdje se ovo ostvaruje – škola mentalne aritmetike.

8

Platite 95 KM za program mentalne aritmetike za djecu od 6-14 godina - dokazani svjetski metod za razvijanje mentalnih sposobnosti!

Ponudu pogledajte na   LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite