Obilježena 25.godišnjica bitke na Lisači i pobjede Armije RBiH

Aktuelno
Obilježena 25.godišnjica bitke na Lisači i pobjede Armije RBiH
.

 Delegacija Općine Kalesija, predvođena načelnikom Seadom Džafićem, predstavnici političkih stranaka, Koordinacija boračkih udruženja Općine Kalesija, danas su učenjem Fatihe i polaganjem cvijeća poginulim borcima Armije RBiH na Lisači, obilježili 25.godišnjicu velike pobjede i oslobađanja tog dijela BiH, piše "Fena".

Džafić je podsjetio da su vojnici Armije RBiH držali kotu na Lisači u okruženju od 8. do 25.novembra kada se agresor predao i priznao poraz, stoga, kako je istakao, nikada neće zaboraviti one koji su dali živote za slobodu domovine.

- Mi smo ove godine uredili jedan dio dionice puta od Jajića prema Lisači i nadam se da će biti u narednoj godini završen kako bi lakše došli. Također planiramo na Lisači da izgradimo i spomen obilježje koje će simbolizirati veliku pobjedu naše Armije RBiH - rekao je Džafić.

O uspjehu pripadnika Armije RBiH govorio je i jedan od učesnika bitke Šemsudin Nasupović koji je istakao da profesori trebaju djecu dovoditi na to mjesto gdje će im govoriti pravu historiju, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Kalesija.

Nakon toga su brojne delegacije, udruženja boraca i porodice poginulih boraca obišli plato Lisače gdje je na jarbolu podignuta zastava Republike Bosne i Hercegovine s kojom je primljena u članstvo UN-a uz intoniranje himne „Jedna si jedina“.

Ne propustite