FUP zbog oraganizovanog kriminala jutros uhapsio tri osobe

Aktuelno
FUP zbog oraganizovanog kriminala jutros uhapsio tri osobe
,

Policijski službenici Federalne uprave policije uhapsili su tri osobe, inicijala I.V. (53), M.P. (42) i I.B. (43) u skolopu operativne akcije "Jumper", zbog organizovanog kriminala, a u vezi s krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

U toku su i pretresi na četiri lokacije na području opština Ljubuški, Posušje i Mostar.

"Policija je poduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti na području Zapadno-hercegovačkog i Hercegovačko-neretvanskog kanona, u cilju realizacije Naredbe Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskg kantona i Kantonalnog Suda u Tuzli. Ove aktivnosti su poduzete u sklopu  višemjesečne istrage koju provodi spomenuto tužilaštva, vezano na dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom 'Organizovani kriminal', a u vezi sa krivičnim djelom 'Zloupotreba položaja ili ovlaštenja'", kaže se u saopštenju FUP-a.

Prilikom hapšenja i pretresa navedenih osoba pronađeni su i oduzeti predmeti koji su traženi naredbom Suda, a koji će korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni će biti kriminalistički obrađeni u službenim prostorijama Federalne uprave policije u Mostaru, te će u zakonskom roku biti predata Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

Ne propustite