VODITELJKA JE IMALA VELIKU IZBOČINU NA VRATU! Primijetila je gledateljka emisije i ODMAH REAGOVALA! Novinarka joj poručila samo: HVALA, SPASLI STE ME!

Zdrav život
 VODITELJKA JE IMALA VELIKU IZBOČINU NA VRATU! Primijetila je gledateljka emisije i ODMAH REAGOVALA! Novinarka joj poručila samo: HVALA, SPASLI STE ME!
.

Antoinet Latuf, majka dvoje djece i novinarka australijskog kanala Network 10, vodila je svoju uobičajenu emisiju, kada je jedna gledateljka zapazila cistu.

Njen urednik ju je nakon emisije nazvao i preneio joj je poruku zabrinute gledateljke koja je svoje sumnje o zloć.udnoj cisti poslala na službenu Fejsbuk stranicu emisije.

"Da li je Antoinet Latuf pregledala štitnu žlijezdu? Ne pravim se pametna i ne trolujem, samo sam zabrinuta zbog onoga što sam danas vidjela na TV-u", napisala je Vendi Mekoj u privatnoj poruci.

screenshot-57

Vendi je priznala da nije doktorka, ali rekla je da ju je izbočina podsjetila na sličan slučaj jednog od njenih prijatelja. "Bila sam zabrinuta i pomislila da bi trebalo nešto da kažem", izjavila je gledateljka.

Antoinet je priznala da se u početku nasmijala na poruku, ali tada je ponovo pogledala snimak emisije i veoma se zabrinula.

"Ostala sam šokirana. Izgledalo je kao da imam Adamovu jabučicu. Nešto mi je definitivno štrčalo iz vrata", prisjetila se.

Budući da ima porodičnu anamnezu ra.ka štitne žlijezde, Latuf je odlučila da posjeti svog ljekara opšte prakse.

2056519-screenshot-6-ls

"Tri vađenja krvi, ultrazvuk i CT kasnije, ispada da je Vendi bila pravi Mekoj, ljekar iz Star Treka. Imam veliku cistu koja treba na oper.aciju, kao i autoimunu bolest", rekla je.

Cista nije kanc.erogena, kaže Latuf, ali ako se ne liječi, to bi moglo da utiče na njenu sposobnost disanja, gutanja i govora.

"Ovo se najčešće pojavi u mladoj dobi, a kako cista raste, počinje da vrši pritisak na druge vitalne strukture u vratu. Žene su u većoj opa.snosti, a ako se ne liječe ili pogrešno dijagnostikuju, bolesti štitne žlijezde mogu da utiči na mentalno zdravlje, težinu, kosu i nokte, umor, glas, snagu mišića, zdravlje kostiju, otkucaje srca, pa i u nekim slučajevima rezultirati sm.rću", objasnila je Latuf.

screenshot-56

Voditeljka se zahvalila gledateljki.

- Vendi, hvala što ste se dovoljno brinuli da se obratite meni, potpunom strancu, i nagovorili me da posetim ljekara. Vaš čin ljubaznosti vjerovatno mi je spasio karijeru - poručila je.

Novi.ba/Zena

Ne propustite