Na majčinu želju, tabut sa Almirovim ostacima postavljen na sto sa ružama

Objavljeno:15.11.2019 - 11:20
A A A Times Arial

Foto: N1

U Donje Hadžiće dovezeni su posmrtni ostaci 12 ubijenih na Igmanu 1992. godine. Žrtve su dočekale porodice i brojni građani. Bilo je mnogo suza i plača.

Mulija Nuhanović, majka ubijenog Almira Nuhanovića, tražila je da se tabut sa njenim sinom stavi na sto ispred kuće, na kojem su bile posute ruže. Tabut je po njenoj želji prenijet preko žičane ograde, kako kaže majka Mulija, tako je Almir otišao od nje, javila je reporterka N1.

Dženaza Almiru (Mustafa) Nuhanoviću, Šefiku (Avdo) Nuhanoviću, Hasanu (Alija) Nuhanoviću, Selveru (Mušan) Piknjaču, Fahriji (Ahmed) Hrnjiću, Ahmedu (Hamid) Lokvančiću, Salki (Adema) Beganoviću, Zahiru (Džemail) Karavdiću, Hamdi (Hamid) Hasanoviću, Mirsadu (Derviš) Veljkoviću, Emiru (Redžo) Bašiću i Sejfi (Nazif) Kadriću će se klanjati danas u 13.30 sati na lokalnom mezarju Donji Hadžići.

Pripadnici Vojske RS-a su u ljeto 1992. na Igmanu stijeljali 12 Hadžićana prilikom pokušaja da pobjegnu na slobodnu teritoriju. O svireposti i brutalnosti njihove likvidacije govore ruke vezane u žicu i noge povezane kaiševima, naveli su iz Općine Hadžići.

Još se traga za 74 Bošnjaka iz Hadžića, starosti od 19 do 70 godina.

Načelnik Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je 15. novembar Danom žalosti na području općine.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!