Određene mjere zabrane uhapšenim u akciji "Var"

Objavljeno:14.11.2019 - 15:44
A A A Times Arial

Foto: Ilustracija

Sud BiH odbio je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora i odredio mjere zabrane osumnjičenima za namještanje fudbalskih utakmica Vladimiru Dominkoviću, Anti Bilješku, Fuadu Zahiroviću, Iliji Živkoviću i Kenanu Bajraktareviću.

Kako je saopšteno iz Suda BiH, osumnjičenima je zabranjeno obavljanje svih funkcija i dužnosti u Fudbalskom savezu BiH, entitetskim i kantonalnim fudbalskim savezima, kao i svim takmičenjima koja ti savezi organizuju na nivou cijele BiH.

Takođe, zabranjeno im je i međusobno kontaktiranje i sastajanje, kontaktiranje i sastajanje sa svim sa osumnjičenima i svjedocima u ovom krivičnom predmetu, kao i svim funkcionerima i zaposlenima u Fudbalskom savezu BiH, te entitetskim i kantonalnim fudbalskim savezima.

Podsjećamo, Vladimir Dominković, Anto Bilješko, Fuad Zahirović, Ilija Živković i Kenan Bajraktarević osumnjičeni su da su prekršili više članova Krivičnog zakona, a, između ostalog, na teret im se stavlja organizovani kriminal, zloupotreba položaja, primanje dara i drugih oblika koristi.

Oni su uhapšeni akciji "Var" koja je sprovedena u saradnji SIPA, Tužilaštva BiH i Fudbalskog saveza BiH, a pretresi i hapšenja izvršeni su u Sarajevu, Orašju, Brčkom i drugim mjestima.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!