DVOSATNI ŠTRAJK

OBJELODANIT ĆE ZAHTJEVE: KCUS sutra u štrajku

Objavljeno:13.11.2019 - 15:42
A A A Times Arial

U povodu napada na prof. dr. Edu Hasanbegovića i prijetnji koje su mu upućene, KCUS je održao hitan sastanak kojem su prisustvovali generalna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, svi direktori disciplina, šefovi klinika, glavne sestre, svi ljekari klinika smještenih na lokalitetu Jezero, predsjednica Sindikata KCUS-a Dženana Hrustemović, DMS i predsjednik Ljekarske komore FBiH Harun Drljević.

Prisutni su iznijeli negodovanje i oštro osudili napad na dr. Hasanbegovića, dr. Danku Pokrajac, medicinsku sestru Almu Hadžić i sekretaricu s Klinike za pedijatriju KCUS-a Munibu Omerović uz prijetnje vatrenim oružjem.

- Tokom sastanka donesena je odluka o dvosatnom štrajku. Zdravstveni radnici zahtijevaju zaštitu kao službena lica, kao i da se po pitanju jučerašnjeg napada na ljekare moraju hitno poduzeti ozbiljni koraci. Ljekari i medicinsko osoblje tokom štrajka iznijet će i ostale zahtjeve - navedeno je u saopćenju KCUS-a. 

Štrajk će biti održan ispred OJ NIRR KCUS od 12 do 14 sati.

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!