UJUTRO BI SE BUDILA I UGLEDALA SVOJU PLJUVAČKU NA JASTUKU: Otišla sam kod doktora i OVO MI JE REKAO, SVI OVO TREBATE ZNATI!

Zdrav život
UJUTRO BI SE BUDILA I UGLEDALA SVOJU PLJUVAČKU NA JASTUKU: Otišla sam kod doktora i OVO MI JE REKAO, SVI OVO TREBATE ZNATI!
.

Ono što nam se zna desiti poslije spavanja jeste da na jastuku uočimo "baricu" pljuvačke. 

Evo šta to može reći o vašem snu:

two-sleeping-positions-to-avoid-722x406

Obično će osobe koje su baš umorne i nisu dugo spavale, na jastuku uočiti ovakvu baricu pljuvačke. Ova situacija se dešava kada ste se dobro naspavali, tj. znači da niste imali poteškoća da zaspite i da ste niste budili. Što znači da je vaš san bio neprekinut, piše megagiga.info.

sleeping-small

Ono na šta još može ukazivati ovakva situacija jeste da ste sanjali nešto lijepo i da je vaše raspoloženje dobro. Poslije ovakvog spavanja se obično osjećamo odmornije.

Ovakva situacija se može desiti i dok se vozite ili u nekim situacijama kada ste umorni, ali ne planirate spavati. Ipak, puno ste umorni i zaspite.

sleeping-with-open-mouth

BONUS: Da li vam se tijelo iznenada trzne dok hvatate prvi san?

Da li vam se nekada dogodilo da se vaše tijelo iznenada trzne u trenutku kad taman hvatate prvi san?

Ne brinite, ovo je uobičajena pojava, a naučnici su konačno ustanovili o čemu se radi.

sleep

Ponekad se možete osjećati kao da padate s velike visine. Ljudi posvuda su na različite načine pokušali objasniti taj osjećaj. Svi smo to doživjeli na drugačiji način, ali konačni rezultat je da ćete završiti buđenjem iz svog stanja mirovanja.

woman-sleeping

Prije svega, stručnjaci vjeruju da postoje neki vanjski uzroci koji mogu povećati vjerojatnoću za trzanje, kao što su kofein i duhan. Preporučeno je da ne pijemo kafu nekoliko sati pred odlazak u krevet jer bi time mogli povećati svoje šanse za podlijeganje pojavi.

sleep2

Neki stimulansi kao što su adderall ili Ritalin mogu imati sličan efekat. Nedostatak sna također je okidač. Trzanje se obično događa kada neko zaspe prebrzo od iscrpljenosti.

sleep

U prvim fazama sna, vaši otkucaji srca i disanje usporava brzo. Ponekad, kada je neko stvarno iscrpljen, mozak nastavlja kroz ove faze sna prebrzo i to ga zbunjuje. Tada tijelo brzo reaguje sa hemikalija koje uzrokuju da se probudite sa trzajem.

sleep-woman-750x500

Ne propustite