I kamen bi zaplakao: Bivši borac iz Bužima zagrlio kćerku pa otišao u zatvor na šest mjeseci zbog "krađe" drva

Aktuelno
I kamen bi zaplakao: Bivši borac iz Bužima zagrlio kćerku pa otišao u zatvor na šest mjeseci zbog "krađe" drva
,

Tužna i potresna fotografija ovih dana osvanula je na društvenim mrežama, a na njoj se može vidjeti kako se Fikret Dedić, bivši borac iz Bužima, oprašta od svoje kćerke i grli je, a onda ide na izdržavanje šestomjesečne zatvorske kazne zbog, vjerovali ili ne sječe drva.

Kako je kazala Ramiza, Fikretova supruga, on je kao zabrinuti muž i otac išao samo da osigura svojoj porodici da se griju tokom zime.

- Šta da kažem, nemam jednostavno riječi, drhtavim glasom govori nam Ramiza. On je bivši borac i u ratu je ranjavan. Otišao je u zatvor, šest mjeseci će provesti tamo zbog tri metra drva - dodaje razočarano Ramiza za Avaz.

Ističe da Fikret nije bio zaposlen, te da sada ne zna kako će preraniti porodicu.

- Imamo troje maloljetne djece. Još smo u težoj materijalnoj situaciji kako je Fikret sada u zatvoru. Prošle godine je slomio nogu, a kada se vrati iz zatvora, ponovo mora da ide na operaciju, da mu izvade šipke iz noge, jer se radilo o teškom lomu. Čistog obraza je otišao u zatvor. Eto dokle smo došli u ovoj državi - ogorčeno govori Ramiza.

Naglašava da su se mnogi angažirali da pomognu porodici Dedić.

- Pokušavamo ga izvući iz zatvora, da li ćemo uspjeti u tome, vidjet ćemo. Već jutros su nas posjetili dobri ljudi da nam pomognu koliko mogu - kazala je Ramiza.

Istovremeno i dok traje borba porodice za Fikreta, njegovi prijatelji su na društvenim mrežama objavili fotografiju oca kako se oprašta od svoje kćerke.

Mnogi su pored fotografije naveli da Fikret nije htio krasti iz prodavnica i od komšija, već da je posjekao tri metra drva u državnoj šumi, a da je drva na svojim leđima prenosio, jer nema traktor.

Ne propustite