Njeno slabašno srce nije izdržalo: Mlada glumica zauvijek napustila ovaj svijet. Oglasila se njena porodica i saopštila tužnu vijest

Aktuelno
Njeno slabašno srce nije izdržalo: Mlada glumica zauvijek napustila ovaj svijet. Oglasila se njena porodica i saopštila tužnu vijest
.

Mlada glumačka zvijezda doživjela srčani udar i preminula sa samo 13 godina


Lorel Grigs (Laurel Griggs) bila je dijete koje je osvojilo najslavnije pozorišne pozornice svijeta. Imala je mnogo obožavatelja, a njenom muzičkom i glumačkom talentu svi su se divili. Nažalost, ta mala zvijezda Brodveja preminula je sa samo 13 godina, i to zbog komplikacija povezanih s napadom astme.

screen-shot-11-12-19-at-08-45-am

Više od 1000 ljudi došlo je na njenu sahranu prošlog petka, nakon što je iznenada preminula 5. novembra u Njujorku, otkrio je njen otac za CNN.

Grigs je debitirala na Broadveju sa samo 6 godina kao Poli u predstavi "Mačka na vrućem limenom krovu" (Cat on a Hot Tin Roof), uz bok Skarlet Johanson (Scarlett Johansson). Od tada je učestvovala u više od 1000 predstava na Brodveju, rekao je njen otac.

screen-shot-11-12-19-at-08-44-am

Pojavila se i u nekoliko reklama te TV serija, a glumila je i kćer jednog od glavnih likova u filmu Vudija Alena (Woody Allen) "Café Society" 2016. godine.

screen-shot-11-12-19-at-08-44-am-001

Njen otac Endrju kaže kako je bila puna strasti za glumu. Rekao je i da cijeni ogromnu podršku koju je njegova porodica dobila posljednjih dana. Počast joj je u petak odalo i pozorište. "Ispostavilo se da je to velika stvar. Veća nego što sam mislio", rekao je.

screen-shot-11-12-19-at-08-44-am-002

Lorel se borila s astmom oko dvije godine. Iako se činila dobro mjesecima, njen otac kaže kako ju je stalno vodi na preglede. Prošlog utorka doživjela je napad astme pa ju je porodica odvela u bolnicu Mount Sinai. U roku od dva sata od napada doživjela je srčani udar i umrla.
Izvor: avaz.ba

Ne propustite