VELIKA AKCIJA ŠIROM BIH Uhapšeno 10 osoba zbog namještanja fudbalskih utakmica, ovo je kolovođa koji je sve osmislio

Aktuelno
VELIKA AKCIJA ŠIROM BIH Uhapšeno 10 osoba zbog namještanja fudbalskih utakmica, ovo je kolovođa koji je sve osmislio
,

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) na širem područiju Bosne i Hercegovine jutros provode operativnu akciju “Var” zbog postojanja osnova sumnje da su osmunjičeni u ovom predmetu počinili krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja” i “Primanje dara i drugih oblika koristi”.

Akcija se provodi po naredbama Tužilaštva i Suda BiH, a odnosi se na namještanje fudbalskih utakmica u prošloj sezoni u Prvoj ligi FBiH.

U toku su pretresi na nekoliko lokacija na širem području Bosne i Hercegovine, izumeđu ostalog u Sarajevu, Novom Travniku, Orašju. Kako nezvanično saznajemo, uhapšeno je najmanje 10 osoba zbog namještanja fudbalskih mečeva.

Bivši sudija i sadašnji delegat fSBiH, Vladimir Dominković, je među uhapšenima, nezvanično se saznaje. Za njega je sumnja da je zapravo sve i organizovao. Inače, za Dominkovića se godinama vežu brojne afere.

Također prema još uvijek nepotvrđenim informacijama, među osumnjičenima su i Salem Prolić, Ilija Živković, Ante Bilješko, Kenan Bajraktarević, Haris Poprženović, Edin Mujkić, Mirza Kazlagić, Marko Pejić, Josip Martinović i drugi. Među osumnjičenima su osim sudija i i druge službene osobe Fudbalskog saveza, među kojima su delegati, posmatrači i sl. 

SIPA će naknadno objaviti detalje akcije koja se sprovodi na širem području BiH.

(Novi.ba)
 

Ne propustite