SLIČNOST JE NEVJEROVATNA: Ona je sarajevska Dara Bubamara, čak je i na ulici oslovljavaju tako, a bavi se...

Show
SLIČNOST JE NEVJEROVATNA: Ona je sarajevska Dara Bubamara, čak je i na ulici oslovljavaju tako, a bavi se...
,

Snovi Suade Džanković iz Sarajeva vezani za zvjezdana putovanja estradnom stazom počeli su se ostvarivati 1989. godine. Tada je snimila svoju prvu pjesmu “Hej konobaru” sa kojom je na najbolji način uplovila u nemirne estradne vode.

Slijede kontakti s publikom na koncertima zajedno s bh. muzičkim doajenima, te snimanje albuma: “Miljenica”, “Ko pjeva zlo ne misli”, “Dobro došla srećo moja”, “Deset godina” i „Stara avlija“. Spletom različitih okolnosti malo se povukla iz javnog života. Međutim, sa pjesmom „Tajna“ koju je nedavno snimila u duetu s kolegom Mirsom Čomagom odlučila je da se vrati na scenu. Muziku i aranžman za ovu pjesmu za koju je sama pisala tekst napisao je hitmejker Samir Zavlan, a u video ruho obukao ju je Ismet Polovina.

suada-dzankovic-i-mirso-comaga-2-750x610

-Trudila sam se da napravim iskorak u odnosu na pjesme koje sam ranije snimala. Sudeći prema brojnim pozivima za nastupe te pozivima za gostovanja u radio i TV programima, mogu reći da sam u vrlo neizvjesnoj i teškoj estradnoj utakmici zabilježila pobjedu – kaže Suada za Avaz.

Osim interpretacije Suada Džanković i fizičkim izgledom budi pažnju javnosti. Naime, liči na kolegicu Radojku Adžić poznatiju kao Dara Bubamara. Nerijetko se nalazila u situcijama da je negdje na ulici, umjesto njenim, oslove Darinim imenom.

dara

.

dara2

-Mnogi su mi skrenuli pažnju na sličnost sa ovom kolegicom čiji rad izuzetno cijenim. Imponuju mi ta poređenja. Naravno, u vremenu pred nama voljela bih da ta poređenja budu vezana za kvalitet interpretacije i kvalitet pjesama koje izvodimo. Nisam imala prilike da je sretnem uživo. No, život je pred nama. Možda se nekada nađemo na istoj pozornici i, što da ne, snimimo neku pjesmu u duetu – kaže Suada Džanković.

Ne propustite