ODRASTAO JE U SVEŠTENIČKOJ PORODICI, A ONDA SE OŽENIO RAZVEDENOM PJEVAČICOM! Danas je jedan od najbogatijih ljudi, ZNATE LI O KOME SE RADI?!

Show
ODRASTAO JE U SVEŠTENIČKOJ PORODICI, A ONDA SE OŽENIO RAZVEDENOM PJEVAČICOM! Danas je jedan od najbogatijih ljudi, ZNATE LI O KOME SE RADI?!
.

Razvojni put Saše Popovića, koji je početkom mjeseca postao penzioner, išao je postepeno, ali nikada nije ostupao od prvobitne ideje. Muzika je oduvjek bila centar njegovog interesovanja i izvor finansija.

5c1e9d22-30d0-4dc5-8b75-41e70a0a0a67-previeworg

Foto:Arhiv

Saša Popović je 1976. godine osnovao šoumenski bend "Lira šou" koji je izvodio narodnu muziku. Kada je Lepa Brena postala pjevačica u ovom bendu, oni su 1982. godine promijenili ime u "Slatki grijeh".

sasa

Foto:Printscreen

Nakon raspada "Slatkog grjeha", Saša je sa svojim menadžerom počeo da se bavi diskografijom u produkciji za koje su snimali mnogi poznati folk pjevači.

Nakon smrti Rake Đokića, suvlasnik je postao njegov brat, s kojim su se Lepa Brena i Saša Popović ubrzo razišli. Njih dvoje su 1998. godine osnovali "Grand" produkciju.

"Od trenutka kada sam napustio Pravni fakultet na trećoj godini i u potpunosti se predao muzici, nikada nisam razmišljao da napustim ovaj posao. Bilo je teških situacija, ali moj moto u životu glasi: "Čovjek treba da radi posao koji voli i s ljudima koje voli", rekao je Saša. Prvi album za "Grand" izdao je pjevač Mile Kitić. 

thumb620-milekitic

Foto: Arhiv

Popović je jednom prilikom izjavio da je cjelokupnu životnu ušteđevinu, koju je stekao baveći se muzikom, izgubio davanjem na štednju u Dafiment banku (koja je jedna od simbola ekonomskog sunovrata Srbije devedesetih, prim. nov.) i da ga je to iskustvo naučilo kako da se bavi biznisom i pametno vodi svoju produkcijsku kuću.

"Odrastao sam u jednoj dobroj, normalnoj i zdravoj svešteničkoj porodici i od malih nogu imao sam sve što sam poželio. Tokom zlatnih godina Lepe Brene i "Slatkog grijeha" odlično smo zarađivali, ali pare koje sam uštedeo uložio sam u banku pokojne Dafine Milanović i kao većina štediša - ostao bez svog kapitala. U mom slučaju, čuvena izreka mogla bi da glasi: "Imati, pa nemati, pa opet imati" jer sam sa Brenom i Bobom Živojinovićem nekoliko godina nakon toga osnovao "Grand produkciju", ispričao je u jednom intervjuu Saša Popović.

brena-boba-dd-munja-900x500-750x417

Foto:DD

Pjevačicu Suzanu Jovanović mnogi znaju i kao suprugu čelnika "Grand" produkcije, Saše Popovića, a malo ko zna da je ona i prije toga imala jedan brak, u koji je stupila maloljetna. Suzana je počela da pjeva jako mlada, sa 14 godina. Pjevala je na svadbama, vjenčanjima i ispraćajima, a na jednom od njih je upoznala svog prvog supruga.

Nakon tri mjeseca veze odlučili su da se vjenčaju, a ona je tada imala 17 i po godina. Već sa 18 godina rodila je sina Danijela. Nakon toga je shvatila da joj u braku ne ide kako je očekivala, pa se ubrzo i razišla sa suprugom i vratila u porodični dom. Godine 1996. je u jednom studiju upoznala Sašu Popovića, bivšeg člana grupe "Slatki grijeh" koji je u to vreme radio u "ZAM" produkciji. Suzana je snimala spot za pjesmu, a Saša je na nagovor drugarice došao da je posluša.

1878675-dragan-kadic-damir-dervisagic-ff

Foto:Damir Dervisagic

Poslije toga su se sreli u jednom restoranu gdje je ona pjevala. Saša je naručivao pjesme, te ponovo joj poslao broj svog telefona da mu se javi. Suzana nije imala svoj auto, već su je prijatelji vozili na nastupe, a jednom prilikom za pomoć je zamolila i današnjeg supruga.

On ju je odvezao u Jagodinu, kako bi pjevala na svadbi, i na rastanku je poljubio u obraz. Kako kaže, tada su počeli da izlaze, a nakon nekog vremena su počeli i da žive zajedno. Ubrzo se Suzana sa sinom Danijelom doselila u Popovićev dom na Bežanijskoj kosi i počeli su da žive kao porodica. Vjenčali su se u beogradskom hotelu "Interkontinental" 1997. godine, a kuma na svadbi je bila Lepa Brena.

Novi.ba/Kurir

Ne propustite