Vodostaj Morače za 12 sati porastao 3,5 metara

Region
Vodostaj Morače za 12 sati porastao 3,5 metara
.

Crnu Goru je danas pogodilo jako nevrijeme, praćeno obilnim padavinama, a vodostaj Morače u Podgorici za samo 12 sati porastao je čak tri i po metra, i prema podacima od 13 sati iznosi gotovo 10 metara.

To je portalu RTCG saopštio dežurni meteorolog Dušan Pavićević, navodeći da je vodostaj najveće podgoričke rijeke oko dva metra i 30 centimetara ispod rekordnih 12,26 metara.

U porastu je i vodostaj Zete kod Danilovgrada - jutros je iznosi 870, a sada 930 cm.

Kad je u pitanju vodostaj Skadarskog jezera, podaci pokazuju da je nivo porastao za oko 20 cm u odnosu na juče, što je daleko od rekordnog nivoa koji je uzrokovao poplave na tom području.

Pavićević kaže da je najviše kiše u posljednjih šest sati palo u Kolašinu - 104 litra po kvadratnom metru, Herceg Novom 93, Nikšiću 80, a u Podgorici 60.

Istovremeno, iz Direktorata za vanredne situacije MUP-a Crne Gore stiglo je upozorenje na moguću opasnost za dio priobalja Skadarskog jezera i rijeke Bojane moguće zbog najavljenih obilnih kišnih padavina u Albaniji.

Kako se navodi, posebno je kritično na području opština Nikšić i Kolašin, gdje su ugroženi stambeni i poslovni objekti i druga materijalna dobra.

Ne propustite