Amra Babić o istupanju iz SDA: Ja bih opet uradila isto

Aktuelno
Amra Babić o istupanju iz SDA: Ja bih opet uradila isto
Ja bih opet uradila isto, kazala Amra Babić, gradonačelnica Visokog, za Novi dan o istupanju iz SDA

Ja bih opet uradila isto, kazala Amra Babić, gradonačelnica Visokog, za Novi dan o istupanju iz SDA

Kazala je da nije mogla da dozvoli da se manipulira njenom ličnošću i funkcijom.

"Čim sam osjetila prve pokušaje manipulacije ja sam rekla da tako ne može, da tako nećemo raditi. Ja želim da budem dio jedne političke organizacije, ali želim da radim zakonito i skladu sa mojim moralnim principima. Pošto se tu nismo baš pronašli, ja sam morala napustiti SDA", pojasnila je.

Kaže da kad posmatra stvari sa udaljenosti puno toga se vidi.

"Jer dok ste vi unutar jedne grupe, onda i vas ponekad to jednoumlje ponese pa razmišljate kao ostali, nemate tu kritičku svijest da se izmaknete sa strane i pogledate na te odluke koje ste i vi donosili", kazala je i dodala:

"Ja bih ponovo uradila isto, ma kakve posljedice to imalo po moju karijeru i život. Ja smatram da su meni građani dali povjerenje svojim glasovima i da ja moram raditi u interesu svih građana, bez obzira na njihovu političku, vjersku ili bilo kakvu drugu pripadnost."

Babić tvrdi da je teško baviti se politikom bez političke stranke, ali smatra da joj je lakše raditi ovaj posao ako je neovisna.

"Moja mjerila su zakonodavstvo i moji moralni principi koji kažu jednako svima, pravdeno svima, pošteno svima. A kada ste član političke opcije, onda to nije baš tako", kazala je.

Kaže da je probala ići na izbore i samostalno i sa političkom strankom.

"Kada sam bila kandidat SDA, sa mašinom SDA, imala sam negdje oko šest hiljada glasova. Kada sam bila samostalni, nezavisni kandidat, imala sam skoro 13 hiljada glasova. Sve sam vam time rekla", istakla je.

Ne propustite