JAVIO SE OTAC BOLESNE SOFIJE I OTKRIO SVIMA ŠTA JE JELENA URADILA: Kad su čuli, nisu mogli vjerovati! (FOTO)

Aktuelno
JAVIO SE OTAC BOLESNE SOFIJE I OTKRIO SVIMA ŠTA JE JELENA URADILA: Kad su čuli, nisu mogli vjerovati! (FOTO)
Tinejdžerka Sofija Nakić (16) iz Aleksinca, koja boluje od sarkoma vezivnog tkiva, takozvanog dječjeg raka, konačno će, poslije višemjesečne borbe, u srijedu da poleti za Atinu na liječenje.

Tinejdžerka Sofija Nakić (16) iz Aleksinca, koja boluje od sarkoma vezivnog tkiva, takozvanog dječjeg raka, konačno će, poslije višemjesečne borbe, u srijedu da poleti za Atinu na liječenje.

Ovoj djevojčici sarkom je dijagnostikovan juna 2018. godine i od tada Sofija ne može normalno da jede, stalno je u jakim bolovima, a čak ni ne može da kaže šta je boli. Prema riječima njenog oca Bojana Nakića, bilo je veoma teško pronaći inostranu bolnicu koja će je operisati, jer se njeno zdravstveno stanje znatno pogoršalo. Ipak, jedna bolnica iz Grčke pristala je da liječi njegovu kćerku, a poslije silnih peripetija, ona će prekosutra konačno započeti sa liječenjem.

- Zbog njenog lošeg stanja, Sofija mora da bude transportovana avionom i takvo putovanje košta 10.000 eura. Taj novac imamo, zahvaljujući dobrim ljudima koji su uplaćivali. Liječenje u Grčkoj će biti sprovedeno sajber nožem i jedan tretman takvom terapijom košta 17.000 eura - kaže za Telegraf.rs Sofijin otac.

On napominje da će ih djevojčica imati više, kao i da će troškovi rasti zbog propratnih terapija, pregleda, analiza, smještaja i ostalih usluga bolnice.

- Prema nekoj računici, liječenje može da košta i pola miliona eura na godišnjem nivou. Hvala svima koji su do sad uplaćivali, ali će nam pomoć i ubuduće biti potrebna zbog svih troškova - navodi Nakić.

1

On se zahvaljuje i pjevačici Jeleni Karleuši koja će cijeli honorar dogovoren za doček 2020. godine donirati za Sofijino liječenje.

- Hvala Jeleni Karleuši koja pomaže na sve moguće načine i što je Sofiji pronašla bolnicu i doktora - kaže djevojčicin tata.

Podsjetimo, ovoj hrabroj tinejdžerki iz Aleksinca opaka bolest dijagnostikovana je juna prošle godine, a prvi simptomi bolesti pojavili su se decembra 2017. Bolest je, nakon hemioterapija i terapija citostaticima napredovala, a maja ove godine uključena je na tzv. terapiju održavanja na koju je njeno tijelo odgovorilo trombozom.

S obzirom na to da su u Srbiji iscrpljeni svi načini liječenja Sofijine opake bolesti, djevojčici je preko potrebno bilo da što prije ode na liječenje u inostranstvo.

Poslije nekoliko mjeseci traženja klinike koja će je primiti, 17. oktobra osmjehnula joj se sreća jer je bolnica u Grčkoj pristala da je liječi. Ovoj hrabroj tinejdžerki tek predstoji borba, a mi joj možemo pomoći da ponovo bude nasmijana djevojčica.

Pomozimo Sofiji! Upišimo 710 na 3030.

Njoj možemo pomoći i:

- uplatom na dinarski račun: 160-552155-80

- uplatom na devizni račun: 00-540-0004256.3

- IBAN: RS35160005400004256360

- SWIFT/BIC: DBDBRSBG

- uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

- uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Ne propustite