LASTA ĆE OPET MIRISATI GRADOM: Violeta ulaže 20 miliona maraka za obnovu tvornice keksa "Lasta"

Objavljeno:05.11.2019 - 08:25
A A A Times Arial

Gradonačelnik Grada Čapljine Smiljan Vidić u ponedjeljak je u Gradskoj upravi održao sastanak s direktorom i vlasnikom firme "Violeta" i novim vlasnikom tvornice keksa i vafla "Lasta" Petrom Ćorlukom, nakon kojeg su obišli pogone navedene tvornice.

Gradonačelnik Vidić kazao je kako je ovo neizmjerno važno za Čapljinu i za Lastu.

violeta-grude

Foto: Violeta

"Veselim se što će se priča s Lastom pozitivno završiti, a sjećam se kad su me radnici Laste dočekali s viješću da su svi otpušteni. Tada smo razgovarali i rekao sam im da stečaj ne mora značiti kraj, nego može značiti i novi početak i evo tako se i ispostavilo. Nakon stečaja, odnosno mogućnosti prodaje Laste spominjala su se razna imena i kada se počelo govoriti o mogućoj kupovini od Petra Ćorluke, odnosno Violete, nadao sam se da će to tako i biti jer sve što je započeo raditi svakako je uspjelo i pretvorilo se u brend. Danas sam imao prigodu da malo porazgovaramo o budućim planovima i obnovi proizvodnje", kazao je Vidić.

lasta-iz-zraka-696x463

Foto: Capljinski portal

Petar Ćorluka ovom prilikom je potvrdio da je završen proces preuzimanja Laste te da za obnovu i osposobljavanje proizvodnje po standardima koje zahtijeva Evropska unija planira uložiti 20 miliona maraka.

"Svakako mi je najvažnije da Lasta vrati onaj brend koji je imala. U proizvodnju će se uložiti maksimalan trud i sredstva da dobijemo vrhunske proizvode. Pogoni i stanje u kojem je Lasta sada ne zadovoljavaju proizvodnju hrane, pa je prvi potez obnova krova, zidova, otvora, podova i slično", kazao je Ćorluka.

download

Foto: Lasta

Dodao je kako su već u toku užurbani pregovori za obnovu s novim tehnologijama i strojevima.
lasta-capljina219

Foto; Lasta
"Nakon obnove raspisuje se konkurs za radnike i svakako nam je u cilju angažirati lokalno stanovništvo koje zna i želi raditi. Moram istaknuti podršku i partnerskih firmi, kao što su Ferrero Rocher i Barilla koje će nam svakako pomoći sa svojim znanjem i iskustvom", kazao je Ćorluka.

lasta-capljina

Foto: Lasta

Istaknuo je također kako blizina željezničke pruge uvelike olakšava komunikaciju za prikupljanje, odnosno nabavku potrebnih sirovina koje su van Bosne i Hercegovine te kako vjeruje da će Čapljina, po njegovim riječima, uskoro mirisati po mirisu najboljeg keksa poznatog u široj regiji, saopćeno je na službenoj internetskoj stranici Grada Čapljine.

Novi.ba/GradCapljina

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!
 
 

Sponsored by Luponmedia