NJENE SLIKE PREPLAVILE DRUŠTVENE MREŽE: Za pola godine SMRŠALA 60 KILOGRAMA, a izbacila je samo jednu stvar iz ishrane(FOTO)

Zdrav život
NJENE SLIKE PREPLAVILE DRUŠTVENE MREŽE: Za pola godine SMRŠALA 60 KILOGRAMA,  a izbacila je samo jednu stvar iz ishrane(FOTO)
.

Zoe Batchelor (34) iz Australije sa korisnicima društvenih mreža podijelila je svoju inspirativnu priču kako je uspjela da za samo pola godine smrša nevjerovatnih 62 kilograma.

Prije ove transformacije Zoe je imala 127 kilograma i nosila je veličinu farmerki 54. 

1

Svakodnevno je jela brzu hranu i velike porcije kod kuće skuhane hrane, sladoleda i čokolade.

Zamijenila je slatkiše i brzu hranu vitkim proteinima, povrćem i zdravim ugljikohidratima.

2

- Uvijek sam se zavaravala, nisam htjela da priznam koliko sam zapravo velika. Čak i pošto sam postala toliko velika da nisam mogla vezati pojas u avionu - rekla je gospođa Batchelor.

Umjesto da pita stjuardesu za produžetak sigurnosnog pojasa, pretvarala se da joj je sigurnosni pojas zakopčan i da se ne vidi zbog stomaka i tako je 10 godina radila kako se ne bi osramotila. 

7

- Prvo sam sam imala ovaj problem kad sam letila za Pert, još 2008. godine. Bila sam zgrožena i nisam mogla da vjerujem da sam postala tako velika - ispričala je.

- Bilo mi je previše neugodno da tražim produžetak sigurnosnog pojasa. Nisam htjela da privučem pažnju na sebe jer nisam htjela da me neko sažaljeva - objasnila je.

Da bi se izvukla iz neugodne situacije, sakrila je pojas ispod stomaka ili bi stavila jedno od dijete u krilo.

- Nisam se htjela da se suočim sa stvarnošću koliko sam debela i da sam tražila produžetak sigurnosnog pojasa, to bi postalo stvarno - objasnila je. 

4

Nakon konsultacija sa ljekarom, Zoe je u martu 2017. godine otišla na smanjivanje želuca.

- Nikad prije nisam ni pomislila da odem na operaciju koja bi mi pomogla da smršam. Ali nakon što sam razgovarala s prijateljicom koja je drastično smršala zahvaljujući toj operaciji bila sam zapanjena - objasnila je.

- Sve drugo sam već probala, pa sam pomislila zašto i to ne bih pokušala - prisjeća se i dodaje kako su joj suprug i djeca bili najveća podrška.

3

Pogledajte kako ona danas izgleda:

5

6

Ne propustite