Predivan odmor čeka Vas u Sarajevu sa smještajem u srcu starog grada u hotelu Aziza 4*!

Aktuelno
Predivan odmor čeka Vas u Sarajevu sa smještajem u srcu starog grada u hotelu Aziza 4*!
-

Brojni turisti koji posjećuju Sarajevo ostaju fascinirani njegovom ljepotom, a svi se slažu u jednom - to je grad koji ima dušu.. Bilo da ga posjetite zimi ili ljeti, ostavit će utisak na vas svojom zanimljivom arhitekturom, gastronomskom ponudom ili jednostavno osjećajem mirnoće dok istražujete na desetine uskih uličica Baščaršije.

10

Priča o ljubavi Mehmeda i Azize, o porodici koju njeguju, o voljenoj ženi čije ime nosi – to je priča o Hotelu „Aziza“, smještenom u jednoj od starih sarajevskih mahala. Priča počinje sada već davne 1967. godine, kada je žena po imenu Aziza igrom sudbine došla da radi kao trgovkinja u neposrednoj blizini Mehmedove pekare na Baščaršiji. Dovoljno je bilo da se jednom oči sretnu u prolazu, pa da se zavole Mehmed i Aziza. Nakon tri slatke godine ašikovanja, skrivenih osmijeha i tajnih pogleda, ljubav su krunisali brakom 1970. godine.

3

U godinama što su slijedile, Aziza i Mehmed postali su bogatiji za tri kćerke, tri zeta i šest unuka. Svu ljubav jednog prema drugom, prema kćerkama Ameli, Selmi, Elmedini i porodici koja danas ima četrnaest članova, utkali su u hotel u koji stranci dođu kao gosti a odu kao prijatelji. Ušuškao se Hotel među čaršijskim avlijama, baš kao i Azizine ruke među Mehmedovim dlanovima, kad ih je zimi branio od mraza. Pa i kad mraza nije bilo, grijale su se ruke potajno, da ljubav potraje.

4

S pojavom jutarnjeg sunca ozari se Hotel u bjelini svoga ruha, poput Azizinog lica u vrijeme ašikovanja, kad bi je Mehmed pogledao onako u prolazu, krišom, a ona se pravila da ne vidi. Ovaj hotel, koji je odraz njihove ljubavi, zrači toplinom i ugođajem doma kad ste daleko od svog. Hotel je njihova porodica, koja će vas dočekati kao da je vaša, kad ste daleko od svojih najdražih. U njemu vas dočekuju kao porodica, kad ste daleko od svojih najdražih. Sve u „Azizi“simbol je onoga što im je najdraže i najvažnije – porodice, topline i sigurnosti, Mehmedovog i Azizinog zajedništva, pogotovo Azize kao stuba porodice i njene brižne naravi.

5

Materijali od kojih je izrađen su prirodni i trajni, kao što je prirodna i postojana i ljubav njihova. Prozori su veliki i sigurni – puštaju sunce i svjetlost unutra, a hladnoću i pomrčinu zadržavaju vani, tako da se gosti osjećaju zbrinutim, sigurnim i sretnim. Baš kao što to porodica čini. Svih sedamnaest soba je jedinstveno, prostrano i svijetlo, kao što je i duša Azizina, u koju stane cijela porodica i još ostane mjesta za prijatelje. Kad okupi sve svoje oko sebe, pa se smiju, piju kafu i zadirkuju jedni druge.

2

I dok unuci gužvaju prostirke i pužu po sečiji, Azizinoj sreći nema kraja. A kako oni uživaju, tako treba da uživaju i gosti u hotelu koji nosi njeno ime. Jer, u Azizinoj kući drugačije ne smije biti. Mnogo je simbolike u svakom kutku Hotela koji priča Azizinu i Mehmedovu priču. Ovdje i brojevi na vratima soba pričaju o njihovoj porodici.

9

Od sobe do sobe, cijela povijest je tu, godine koje su po nečemu bile važne za porodicu Poričanin. Priča o tradiciji, priča o Mehmedu, čovjeku koji je sopstvenim radom izgradio sebe, podigao brojnu porodicu sa svojom Azizom, krenuvši kao učenik kod amidže u pekari, u kojoj i danas radi, koji je izgradio hotel i dao mu ime voljene žene u kojem zajedno dočekuju goste kao drage prijatelje.

7

Platite samo 199 KM za 2 noćenja sa doručkom za dvije osobe uz korištenje saune i piće dobrodošlice u udobnom hotelu Aziza 4*!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite