Predao se policiji: Bivši MMA borac izrešetao prvaka BiH

Aktuelno
Predao se policiji: Bivši MMA borac izrešetao prvaka BiH
,

Anto Palavra, dvadesetogodišnji MMA borac iz Zenice i član MMA kluba Patriot, osumnjičeni zbog ubistva nekadašnjeg evropskog prvaka i višestrukog prvaka BiH u kik-boksu 33-godišnjeg Džemala Mahmića predao se danas, potvrđeno je za Oslobođenje. Kako nam je kazala Aldina Ahmić, portparolka MUP-a ZDK-a, Palavra se predao, nakon što su protekle noći timovi pregovarali sa porodicom i prijateljima.

- U toku je kriminalistička obrada nad njim, dodala je Ahmić.

Podsjetimo, Mahmić je ubijen jučer oko 9 sati u buregdžinici Lađana u Zenici. Uposlenici pomenutog objekta odmah su pozvali policiju i Hitnu pomoć, nakon čega je Mahmić sa teškim povredama prebačen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je i pored napora ljekara preminuo. Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, koje provodi istragu pod nadzorom Tužilaštva ZDK-a.

Kako saznajemo, istražitelji su jučer izuzeli i snimke sa videonadzora. Prema nezvaničnim informacijama, u Mahmića je, dok je sjedio, ispaljen rafal. Iz kojeg je oružja pucano, također je predmet istrage.

Ubijeni Mahmić proteklih je godina bio akter više obračuna, od ubistva prolaznika Amera Pivića do ranjavanja Sanjina K. u Babinoj Rijeci, kada je kratko bio u bjekstvu. Bivši bokserski šampion u dva navrata je napadan od kriminalnih grupa.

U iskazima za medije i u javnosti je tvrdio “da je reagovao braneći mladiće koji su dolazili u bokserski klub u kojem je radio, jer nije mogao šutjeti na maltretiranje omladine koja je trenirala u klubu od lokalnih dilera i kriminalaca”.

Mahmić je, podsjećamo, svojevremeno osuđen na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog učešća u pucnjavi koja se dogodila 22. septembra 2012. godine u Zenici, kada je stradao 18-godišnjak Amer Pivić. Tada je govorio da je meta napadača bio zapravo on, ali da je stradao nedužni mladić. Nisu poznati povodi, ni uzroci za kasnije obračune, ali u posljednja tri registrovana u medijima on je bio predmet napada i pokušaja ubistva, zbog čega se pretpostavljalo da se nekome zamjerio. Iza njega su ostali supruga i jedno dijete, dok mu je drugo dijete na putu.

Ne propustite