LAST MINUTE: Ukoliko tražite mistično more i bijele pješčane plaže, Maldivi vas zasigurno neće razočarati!

Aktuelno
LAST MINUTE: Ukoliko tražite mistično more i bijele pješčane plaže, Maldivi vas zasigurno neće razočarati!
-

Maldivi - Maldive čini arhipelag od 26 atola sa ukupno 1190 otoka, od kojih je 200 otoka nastanjeno, dok je 87 u potpunosti pretvoreno u ekskluzivna turistička odredišta. Ostatak arhipelaga je nedirnuta priroda usred Indijskog oceana - visina otoka rijetko doseže 2 metra, što je pravo prirodno čudo. Arhipelag ukrašen kokosovim palmama s blistavim bijelim plažama, tirkiznim lagunama, čistim toplim morem i koraljnim grebenima prepunim raznolikom tropskom florom i faunom... na Maldivima se snovi ostvaruju.

2

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:
1. DAN / 20.11./ SARAJEVO – DOHA

Okupljanje putnika na sarajevskom aerodromu 2 sata prije leta. Let za Dohu u 12:00 h na letu QR 294. Slijetanje u Dohu planirano je u 19:15 h. Odmor do nastavka leta.

2. DAN /21.11./ DOHA – MALE – MAAFUSHI

Nastavak leta za Male planiran je u 02:10 h na liniji QR 672 (SVA VREMENA SU LOKALNA). Slijetanje na Maldive u 09:00 h te transfer do hotela. Smještaj u hotel i odmor. Slobodno vrijeme za privikavanje i upoznavanje sa novom kulturom… Večera. Noćenje.

4

3. DAN - 8. DAN / 22.11. –28 .11. / MAAFUSHI

Sigurno ste ponekad sanjarili o svom mjestu pod suncem, usamljenom otoku usred okeana, tirkizna boja mora i pješčane plaže s palmama kao iz najljepših reklama... na Maldivima se snovi ostvaruju. Slobodno vrijeme za odmor i uživanje na prekrasnim pješčanim plažama otoka. Odmor na Maldivima upotpunjujemo FAKULTATINIM izletima:

Ronjenjenje i snorkling –Maldivi su dom mnogobrojnoj morskoj flori i fauni u svijetu, koju čini preko hiljadu različitih vrsta riba, dvije stotine vrste korala, kornjača, i nije ni čudo što mnogi vide Maldive kao jednu od najvećih ronilačkih destinacija na svetu. Za sve one koji žele užovati u ljepoti morskih dubina postoje škole ronjenja koje rade po strogim kriterijumima i programima najpriznatije svjetske ronilačkih organizacija. Početnici mogu da se oprobaju u plićoj vodi koja obiluje šarenim podvodnim svetom. Nakon toga mogu nastaviti na naprednije lokalitete i izlete sa brodića. Bilo da ronite na obližnjem grebenu ili ste krenuli na zaron sa broda, srešćete se sa stanovnicima okeana, poput šarenih ribica najrazličitijih dimenzija i oblika, kornjačama, ražama, mantama i drugim stvorenjima. Raznobojni korali su takođe očaravajući. ,Za sertifikovane ronioce mogući su dublji zaroni i čak zaroni na olupinama brodova. Ukoliko se opredijelite za ronjenje, ovo će biti jedno od najlepših iskustava sa putovanja i pamtićete ga dugo, jer ovo mjesto obiluje svim onim što jedan podvodni tropski raj ima da pruži.

6

Uzivjate u pješčanim adama, u nestvarno bijelom i čistom pjesku i različitim nijansama plave i zelene vode. Odmorite se i uživajte u čarima Indijskog okeana. Ukoliko želite uživati u dobroj hrana na osamljenom ostrvu, kupati se u čistom moru, istražite podvodni svijet i koralne grebene u samoći, domaćini nude izlete na neke od mnogih nenaseljenih ostrva.

Potraga i snorkling sa kit ajkulom. Svi vole da plivaju sa delfinima, ali plivanje sa kit-ajkulama je iskustvo koje se pamti do kraja života. Ove ajkule vole ljude, pa im se može prići prilično blizu i čak se slikati sa njima.

9. DAN / 28.11 / MAAFUSHI - DOHA

Na dan 28.11. odjava iz hotela, slobodno vrijeme te transfer do aerodroma radi leta za Dohu. Let za Dohu je QR 675 u 20:20 h , a slijetanje je u 23:20 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA). Odmor do nastavka leta.

10. DAN /29.11./DOHA - SARAJEVO

Prijava na let QR 293 te poljetanje za Sarajevo u 07:00 h. Slijetanje u Sarajevo predviđeno je u 11:00 h. (SVA VREMENA SU LOKALNA)

6

 

Osam dana/ sedam noćenja u raju! Otputujte na Maldive uz uključen avio prevoz i sve aerodromske takse za samo 2699 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat)

Ne propustite