LANA JE PRIJE SMRTI MAJKU SLAGALA ZA DVIJE STVARI: Isplivali jezivi detalj O UBISTVU LANE BIJEDIĆ, evo šta su joj našli u plućima!

Aktuelno
LANA JE PRIJE SMRTI MAJKU SLAGALA ZA DVIJE STVARI: Isplivali jezivi detalj O UBISTVU LANE BIJEDIĆ, evo šta su joj našli u plućima!
.

Lana Bijedić (19) pronađena je mrtva početkom oktobra u reci Studenčici pored Ljubuškog. Podsjećamo, obdukcija je pokazala kako je mlada Mostarka na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja.

Kako piše Večernji.ba Lana je živela s majkom Ninom Bijedić u porodičnoj kući u mostarskom naselju Severni logor. Negdje oko 11.00 sati, 6. oktobra prema navodima majke, Lana se otišla da se nađe sa prijateljicom. Par sati kasnije, ispostaviće se da dogovora ni sa jednom prijateljicom nije bilo.

lana

Sa sobom je Lana ponijela mobilni i 100 KM. Plan je bio da se tog dana u 17.00 sati ukrca na voz za Sarajevo u gde je planirala da nastavi školovanje na "International Burch University". Umesto toga, ukrcala se na autobus u Čapljinu.

Sa autobuske stanice krenula je pješke, a nadzorne kamere na jednoj benzinskoj pumpi snimile su je u 12.10 sati. Zatim se pojavljuje snimak pješačenja kod kružnog toka u Zvirovićima u 13.30 sati. Ispostavilo se da je odatle nastavila da pešači još koji kilometar do mesta ubistva. Ubica je udarao po tijelu i davio. Tijelo je bacio u rijeku. Zbog vode koja je pronađena u plućima djevojke pretpostavlja se da je još bila živa i da joj se moglo pomoći.

Istražitelji su u međuvremenu izuzeli Lanin laptop i poslali ga na vještačenje u inostranstvo. Ono što je šokiralo mnoge je i činjenica da je Lana napisala svoj testament još u januaru ove godine. Je li Lana već tada sumnjala da bi joj neko mogao oduzeti život, pokazaće istraga.

(24sata)

Ne propustite