CIJELA BIH NA NOGAMA, EVO KO JE UBIO LANU BIJEDIĆ: On se javio i sve otkrio, ŠOK!

Aktuelno
CIJELA BIH NA NOGAMA, EVO KO JE UBIO LANU BIJEDIĆ: On se javio i sve otkrio, ŠOK!
.

Lana Bijedić (19) pronađena je mrtva početkom oktobra u rijeci Studenčici pored Ljubuškog. Podsećamo, obdukcija je pokazala kako mlada Mostarka na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja.

Kako piše Večernji.ba, Lana je živjela s majkom Ninom Bijedić u porodičnoj kući u mostarskom naselju Sjeverni logor. Negdje oko 11.00 sati, 6. oktobra prema navodima majke, Lana se otišla da se nađe sa prijateljicom. Par sati kasnije, ispostaviće se da dogovora ni sa jednom prijateljicom nije bilo.

Sa sobom je Lana ponela mobilni i 100 maraka. Plan je bio da se tog dana u 17.00 sati ukrca na voz za Sarajevo u gde je planirala da nastavi školovanje na "International Burch University". Umjesto toga, ukrcala se na autobus u Čapljinu.

lana

Sa autobuske stanice krenula je pješke, a nadzorne kamere na jednoj benzinskoj pumpi snimile su je u 12.10 sati. Zatim se pojavljuje snimak pješačenja kod kružnog toka u Zvirovićima u 13.30 sati. Ispostavilo se da je odatle nastavila da pješači još koji kilometar do mesta ubistva. Ubica je udarao po tijelu i davio. Tijelo je bacio u reku. Zbog vode koja je pronađena u plućima djevojke pretpostavlja se da je još bila živa i da joj se moglo pomoći.

Istražitelji su u međuvremenu izuzeli Lanin laptop i poslali ga na vještačenje u inostranstvo. Ono što je šokiralo mnoge je i činjenica da je Lana napisala svoj testament još u januaru ove godine. Je li Lana već tada sumnjala da bi joj neko mogao oduzeti život, pokazaće istraga.

ISPLIVAO NEPOZNATI DETALJ O LANINOM UBISTVU

U međuvremenu, 

nepoznata osoba pod pseudonimom “Vidoviti Milan” ostavila je jedan komentar ispod teksta objavljenog na jednom hercegovačkom portalu. U njemu je iznio detalje i ostavio poruku policiji, prenosi portal Hercegovina.info.

Taj komentar prenosimo u cjelosti:

‘Za policiju: ubica je tamne kose, dobro krupan, živi u blizini. Poznavao žrtvu površno, htio kontakt s njom na planu na kojem ona nije htjela a imala momka/simpatiju. Ubica i ranije pratio žrtvu i može biti da je to rekla majci da je neko prati. Tog dana on je nju zapratio od autobuske stanice, gdje su je prve kamere snimile, tu se može vidjeti ubica ali ne u autu nego pješke. On je za njom išao pješke i zato se osvrtala jer ga je vidjela.

On nije imao namjeru da je ubije al eto dobio je fiks ideju da je prati vjerovatno da joj se pokuša udvarati/pričati s njom. Svjedoci pogotovo ribar je njega vidio ili dan ili dva poslije ubistva kad je došao tu da uzme to što mu je ispalo iz džepa na mjestu zločina, ili je bio novčanik ili upaljač. Uzeo je policiji dokaz ispred nosa.

Opet ispitajte ribara koga je sve vidio a ne jel vidio šta čudno jer ga ribar vjerovatno poznaje i ne vidi ništa čudno u tome da je ubica prošao tuda jer živi u blizini. Pitajte opet tu stariju ženu osim Lane da li je vidjela još nekoga da hoda tim putem…

Da nastavim žrtva je vjerovatno krenula jer je htjela jednostavno da bude sama, bila je tužna zbog momka ali to policija će da vidi u njenim zapisima. Taj momak nema nikakve veze sa ubistvom.

Da nastavim… Ubica je ubrzo i stigao Lanu. Kako se on njoj pokušao upucavati to on najbolje zna a i zna da se žrtvi nije svidio njegov prilaz i povrijedila ga je… bukvalno da je čovek pobesneo i tu je nasledila svađa i tuča.

Njih dvoje su se bukvalno tukli. U tom trenutku on je nju hteo zadaviti i pokušavao je. Kad je izgubila svest ubacio je u reku al to već znamo. Ono što ne znamo je da je ubica parkirao auto negde drugo i peške išao za njom. Ima ga na kamerama od autobuske stanice sve kamere ponovo pregledati. Svedoke opet ispitati. Nažalost pretraga dokaza bila prekinuta i tu su i nestali dokazi. Treće da ste imali pse koji su istrenirani lako bi mogli doći do ubice jer odeća na žrtvi je ostavljala mirisne tragove i oko mesta ubistva. Ubica je od ranije poznat policiji, agresivan a da tuče ženske nije mu prvi put. Sretno u istrazi’.

Da podsjetimo, prema posljednjim informacijama, Lana je kobnog dana rekla da se uputila na kafu sa prijateljicom, ali je ta djevojčica kasnije navela da one tog dana zapravo nije trebalo da se nađu.

Majka je odmah, u panici jer joj se Lana nije javljala na telefon, prijavila njen nestanak. Nažalost, samo nekoliko časova kasnije, ribar je u rijeci pronašao njeno tijelo i odmah pozvao policiju.
 

Ne propustite