Išla je na dopunsku nastavu jer nije znala srpski jezik, a danas je velika pjevačica: Nema šanse da pogodite ko je ona!

Objavljeno:17.10.2019 - 21:21
A A A Times Arial

Rođena je kao Funtinjora Funta Lunga, 19. januara 1954. godine u Kučevu u istočnoj Srbiji.

1358947-2408-izi-i-goca-ls

Riječ je o Izvorniki Milošević.

5

Nakon Drugog svjetskog rata, Izvorinkin deda je promijenio svoje prezime u Milošević, a po polasku u školu Izvorinka je promijenila svoje ime, tačnije, „prevela ga na srpski jezik“, i tako postala Izvorinka Milošević. Izvorinka je žensko ime koje je nastalo od imenice izvor.

1

Prije osnovne škole, sa samo šest godina, Izvorinka je išla u takozvanu „pripremnu školu“, kako bi savladala srpski jezik, a onda je nakon završenog redovnog osnovnog obrazovanja, u Požarevcu i upisala najprije srednju saobraćajnu školu, a zatim i Višu ekonomsku školu, i to takozvani drumski smijer, pa je poznata pjevačica po obrazovanju ekonomista.

2

Svoju estradnu karijeru Izvorinka Milošević duguje i vokalnoj grupi "Đerdan", u kojoj se zadržala godinu dana, a nakon toga su se nizali njeni brojni muzički uspjesi. Osim estradnih nastupa, Izvorinka Milošević često pjeva na svadbenim veseljima.

4

PRAVO IME ĐORĐA DAVIDA: Malo ko zna ovo o novom članu Zvezda Granda

(Novi.ba/Kurir.rs)

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!