Uz Relax Tours posjetite RIM - grad na sedam brežuljaka!

Aktuelno
Uz Relax Tours posjetite RIM - grad na sedam brežuljaka!
-

Rim - vječiti grad, grad na sedam brežuljaka, prijestolnica svijeta i još mnogo nadimaka dodijeljeno je Rimu tokom više od tri hiljade godina postojanja. Rim je vjekovima bio prestolnica najmoćnijeg carstva u evropskoj historiji I sjedište grada-države Vatikana, posjetioci ga često opisuju kao poseban i jedinstven. Italijanska prijestolnica će vam na svakom koraku otkrivati svoje čari i fasciniraće vas historijom koja je savršeno uklopljena u život RImske metropole To je grad čudesnih kontrasta. Sunce se pobrinulo da učini Talijane nešto vedrijima. Kada ih promatrate kako uzbuđeno razgovarajui gestikuliraju, s nekoliko bezazlenih uvreda i prijetnji, kada je Vaš auto na krajnje nekonvencionalan način potisnut iz prometa, kada na sve dobijete odgovor: “lako ćemo” – onda znate zasigurno: Vi ste u Rimu.

7

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:
I DAN / SARAJEVO - VENECIJA / 28.12.2019

Sastanak putnika ispred Zemaljskog muzeja u 21:00 sati, te polazak prema Italiji. Noćna vožnja uz zaustavljanje po potrebi grupe / 317.

3

II DAN / VENECIJA- RIM / 29.12.2019

Dolazak u Veneciju. Mogućnost fakultativnog obilaska Vencije: Trg Svetog Marka, Bazilika, Duždeva Palata, most Rialto, most Uzdisaja Slobodno vrijeme za individualna razgledanja. U dogovoreno vrijeme sastanak sa vodičem na venecijanskoj rivi. Odlazak u hotel u okolini Venecije. Noćenje.

III DAN / RIM / 30.12.2019

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I nastavak putovanja prema Rimu, Dolazak u Rim u posljepodnevnim satima. Smještaj u hotel

Nakon kratke pauze predlažemo fakultativni obilazak Rima: u obilasku Rima ćete istinski uživati, a u pratnji lokalnog vodiča ćete obići: Colosseum, Spomenik Viktoru Emanuelu, trg Venecija, Panteon, Trg Kampo de Fiori, Španski trg, Kapitol, Palatin, Via Sakra, Rimski forum, crkva Sv. Marija Mađore kao i Španske stepenice, fontana Di Trevi i impoznantni Koloseum koji je proglašen za novo svjetsko čudo. Trestevere, boemska četvrt, živog duha, uskih ulica i puna turista koji žele da uživaju poslije obilaska glavnih znamenitosti grada individualo, upotpunjuje nam sliku o Rimu kao gradu kompletne turističke ponude – od vrhunskih atrakcija do fenomenalnog provoda. Povratak u hotel. Noćenje.

2

IV DAN / RIM / 31.12.2019

Doručak. Nakon doručka preporučujemo fakultativni izlet u Vatikan, najmanje svjetske države, razgled: Trg sv. Petra, jedan od najpoznatijih svjetskih trgova sa slavnom Berninijevom kolonadom - Bazilika sv. Petra, najvažnija od svih kršćanskih crkava, sagrađena u 16. st. na mjestu prethodne ranokršćanske bazilike, iznad groba sv. Petra, prvog rimskog biskupa i prvog pape - tvrđava Sant Angelo uz Tiber, nekad mauzolej cara Hadrijana, a poslije papinska rezidencija i zatvor u kojem je jedno vrijeme bio zatočen i Giordano Bruno - obala Tibera - Palača pravde. U večernjim satima tradicionalni doček Nove godine na rimskim ulicama i trgovima (induvidualno) - SRETNA NOVA 2020 GODINA. Povratak u hotel individualno. Noćenje u hotelu.

5

V DAN / RIM / 01.01.2020

Doručak. Nakon doručka slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na obilazak Tivoli vrtova. Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualno uživanje u gradu. Noćenje.

VI DAN / RIM– SARAJEVO / 02.01.2020

Doručak. Odjava iz hotela voznja prema Sarajevu uz usputna noćenja po potrebi grupe.

Napomena: Smještajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke. Ljubazno bih Vas molili da fakultativne izlete uplatite min. 15 dana prije putovanja.

6

Novogodišnje putovanje u Rim platite po jedinstvenoj cijeni od SAMO 515 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

 

Ne propustite