Posjetite ISTANBUL, grad na dva kontinenta, mjesto gdje se spajaju Evropa i Azija!

Aktuelno
Posjetite ISTANBUL, grad na dva kontinenta, mjesto gdje se spajaju Evropa i Azija!
-

Krenite na uzbudljivo putovanje u Istanbul, grad na dva kontinenta sa oko 14 miliona stanovnika, nasljednik raskošnog Carigrada. Najljepše džamije Islama, najvrijednije crkve Bizanta, kolosalne sultanske palače i najveći svjetski bazari. Treba li više superlativa da poželite otputovati u Istanbul? On ih nudi bez ustručavanja: rimski vijadukt i turske kupelji, bezbroj tulipana i drevne gradske zidine, podzemne cisterne, parkovi i otoci, odlična hrana, noćni život bez premca i grad neopterećen kriminalom zapadnih metropola…

Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad”…

4

KRATAK PREGLED PUTOVANJA:
1. DAN / SARAJEVO – ISTANBUL / 22.11.2019

Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti, let za Istanbul, sa Turkish Airlines-om na letu TK 1022 u 12:00 sati. Slijetanje u Istanbul u 15:45 sati, te transfer sa aerodroma do odabranog hotela (sva vremena su lokalna). Prijava i smještaj u hotel. Bićete očarani Istanbul-om (još se naziva Carigrad i Konstantinopol), grad koji je smješten na Bosforskom tjesnacu, nekadašnja je prijestolnica tri velika carstva - rimskog (330.-395.), bizantinskog (395.-1453.) i otomanskog (1453.-1923.). Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

00

2. DAN / ISTANBUL / 23.11.2019

Nakon doručka u hotelu, predlažemo Vam fakultativni izlet koji uključuje posjetu Eyup, džamijama Sulejmaniji, Plavoj džamiji, hipodromu i cisternama - Rimski podzemni rezervoar za vodu "Cisterna Basilica", na mapi označen kao Yerebatan - nalazi se preko puta Aja Sofije, tj. preko puta glavne ulice u tom dijelu grada, kojom prolazi laki metro - vreme potrebno za ulaz, obilazak i kafu (čak su usred toga pod zemljom napravili i kafe) je pola sata do 40 minuta - Pola sata provedenih tamo ostavlja vrlo jak utisak. Povratak u hotel. Noćenje

6

3. DAN / ISTANBUL / 24.11.2019

Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Ortakoy, Krstarenje Bosforom morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza. Obici cete jos I ,Egipatsku tržnicu – ova tržnica u obliku slova L, a nalazi se na samom Zlatnom rogu. Sagrađena je u 17. stoljeću kao dodatak Novoj Džamiji (Yeni Camii). Nakon krstarenja odlazak na Taxim trg.Povratak u hotel. U večernjim satima predlažemo fakultativni grupni odlazak na orijentalnu večer u jedan od istanbulskih restorana. Zabavit ćete se uz muziku uživo i fantastičan zabavni program koji uključuje trbušne plesačice, muzičare, derviše i folklorne grupe, uživat ćete u cjelovečernjoj zabavi. Povratak u hotel i noćenje. Noćenje.

00000

4. DAN / ISTANBUL – SARAJEVO / 25.11.2019

Nakon doručka preporučujemo odlazak na fakultativni izlet na Ortakoy, Krstarenje Bosforom morskim kanalom koji razdvaja Europu i Aziju. Prepustite se plovidbi tokom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosforskog prolaza.

U poslijepodnevnim satima slijedi transfer do aerodroma najmanje 2 sata prije leta. Poslije obavljenih carinskih formalnosti, let za Sarajevo u 19:20 sati na liniji TK 1025. Dolazak u Sarajevo predviđen je u 20:15 sati, (sva vremena su lokalna).

2

Sami otkrijte zašto je Napoleon rekao: “Da je cijeli svijet jedna zemlja, Istanbul bi bio njen glavni grad" za SAMO 499 KM!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite