Tragediju uzrokovala vozačica auta, autobus se prevrnuo i slupao: 'Djeca su plakala i vrištala...'

Aktuelno
Tragediju uzrokovala vozačica auta, autobus se prevrnuo i slupao: 'Djeca su plakala i vrištala...'
.

 

Nesretna žena vozila je osobni automobil u pravcu Sinja i prešla je u suprotni trak u kojem je bio autobus Prometa Makarska, pun putnika, uglavnom učenika i radnika koji su išli u Split. Vozač ju je pokušao izbjeći, skrenuo je u lijevi kolnički trak pa udario u drugi autobus u kojem su se vozili vojnici

c2b89045fd3d0091928d

Jedna osoba smrtno je stradala, a 14 ih je ozlijeđeno u stravičnoj prometnoj nesreći na staroj kliškoj cesti u kojoj su sudjelovali osobni automobil i dva autobusa. Nesreća se dogodila u 7 sati i 37 minuta  na Županijskoj cesti u Ulici Kneza Trpimira. Očevidom prometne nesreće utvrđeno je da je nesreću prouzročila vozačica osobnog vozila Chevrolet Spark (56) koja je prešla u suprotni  trak i udarila u autobus Setra M3 splitskih registracija, doznaje se večeras u Općinskom državnom odvjetništvu. 

Poginula je 56-godišnja žena, vozačica osobnog automobila splitskih registarskih oznaka marke Chevrolet Spark, a prema informacijama iz KBC-a Split, nitko od ozlijeđenih nije životno ugrožen. Riječ je uglavnom o trzajnim ozljedama i lomovima kostiju. Bubnjanje, krš i lom Nakon očevida utvrdit će se uzroci nesreće, a prema svjedočenjima očevidaca prouzročila ju je vozačica osobnoga automobila koja je izgubila život.

a7824ba46be9df82031b

Vozila je u pravcu od Splita prema Sinju te je u nekom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom i prešla na suprotni kolnički trak u kojem je bio autobus Prometa Makarska na redovitoj liniji Sinj – Split, pun putnika, uglavnom učenika i radnika koji su išli u Split na posao. Vozač ju je pokušao izbjeći skrećući u lijevi kolnički trak te je udario u drugi autobus, u kojem su se vozili vojnici na putu za posao u Sinj.

– Spavala sam i odjednom smo se našli na podu. Autobus se u jednom momentu prevrnuo pa se podigao. Djeca su plakala i vrištala. Još uvijek ne mogu doći k sebi – kazala je uplakana i šokirana žena iz autobusa Makarska prometa.

5e8d75132457954097d5

– Čulo se bubnjanje, prepala sam se, zvučalo je kao da se ruši kuća. Vidjela sam autobus u dvorištu, krš, lom, odmah sam išla probuditi sina i unuka – kazala je Mara Pleština u čijem je dvorištu završio autobus Mihaljević prometa koji je prevozio vojnike.

– Vozačica je, nažalost, poginula, ali sudeći prema priči, prešla je u suprotni kolnički trak. Autobus Prometa Makarska, koji je bio krcat, bilo je sigurno 50-60 putnika, pokušao ju je izbjeći, ali se sudario s vojničkim autobusom koji je vozio iza nje. Srećom, taj je autobus vozio sporo i vozač je bio priseban jer, da su svi pali u provaliju s lijeve strane, bilo bi još puno gore, bilo bi puno mrtvih i ranjenih.

- Autobus s vojnicima normalno je vozio svojim trakom, a završio je u našem dvorištu, mislim da su mu nakon sudara otkazale radne kočnice i išao je u rikverc nizbrdo, brzinom 35-40 kilometara na sat, mislio je da će ga zid zaustaviti, ali nije. I vozač je ozlijeđen, noga mu je bila prikliještena – kazao je Roko Pleština. 

d5a2adcc206b162d0238

Dežurna zamjenica općinske državne odvjetnice u Splitu odredila je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela vozačice, izdala je usmeni nalog za izuzimanje krvi i urina od svih sudionika ove prometne nesreće, izdala je nalog za izuzimanje tahografa iz oba autobusa i odredila provođenje prometno-tehničkog vještačenja na okolnosti nastanka predmetne prometne nesreće - rečeno je u odvjetništvu.

MORH je priopćio da je u prometnoj nesreći, koju nije prouzročio autobus koji je vozio pripadnike Hrvatske vojske, ozlijeđeno šest vojnika kojima je pružena medicinska pomoć.

Novi.ba/Vecernji/Foto: Vecernji

Ne propustite