HOROR! OTIŠAO DA SAHRANI DIJETE, PA U ZEMLJI NAŠAO ŽIVU BEBU: Djevojčica bila zakopana u zemljanom ćupu, sam Bog je spasio!

Aktuelno
HOROR! OTIŠAO DA SAHRANI DIJETE, PA U ZEMLJI NAŠAO ŽIVU BEBU: Djevojčica bila zakopana u zemljanom ćupu, sam Bog je spasio!
.

Na sjeveru Indije pronađena je zakopana živa beba, a djevojčicu je pronašao seljak koji je iskopavao grob za sopstveno dijete, piše BBC.

Šef lokalne policije Abinandan Sing rekao je da je devojčica stavljena u zemljani ćup i zakopana, kao i da je odmah nakon što je otkrivena prebačena u bolnicu, prenosi BBC.

2020187-beba-ls

"Dok su kopali grob za nju, na dubini od tri metra, lopata je udarila u zemljani ćup, koji je izvučen. U njemu je ležalo dijete. Policija je dijete odvela u gradsku bolnicu gdje ga liječe", objasnio je Sing.

On je dodao da je policija pokrenula istragu o incidentu.

"Pokušavamo da pronađemo roditelje djevojčice i vjerujemo da su oni dali svoj pristanak", rekao je Sing novinarima.

Kako se navodi, žene u Indiji su često socijalno diskriminisane, a djevojčice se smatraju finansijskim teretom, posebno u siromašnim zajednicama, pa nije rijetkost da majke pribjegavaju pobačaju u slučaju da nose žensko dijete i to nelegalnim sredstvima, a u nekim slučajevima djevojčice ubijaju odmah nakon rođenja.

Novi.ba/Kurir

Ne propustite