SJEĆATE SE ANOREKSIČNE GLUMICE SA 19 KG KOJA JE MOLILA ZA POMOĆ? Nećete vjerovati kako danas izgleda (FOTO)

Aktuelno
SJEĆATE SE ANOREKSIČNE GLUMICE SA 19 KG KOJA JE MOLILA ZA POMOĆ? Nećete vjerovati kako danas izgleda (FOTO)
.

Za potresnu priču Rachael Farrokh i njenu decenijsku borbu su čuli svi.

U svom najgorem periodu imala tek 19 kilograma iako je bila visoka 170 centimetara. Nije mogla da se kreće, jede, niti na bilo koji način brine o sebi, a njen voljeni suprug bio je prinuđen da da otkaz na poslu kako bi je njegovao.

Rachael je stigla do posljednjeg stadijuma i mnogi ljekari u bolinicama širom zemlje digli su ruke od njenog slučaja i rekli da ima veoma male šanse da preživi.

3

Ipak, njena volja za životom se nije ugasila.

Prvo je bila liječena kod kuće, jer je bila u kritičnom zdravstevnom stanju. Dobijala je posebne preparate i vitamine u infuzijama i bila podvrgnuta prihoterapiji. Nakon što joj se stanje blago popravilo, tek toliko da bi mogla da preživi duži put, primljena je u bolnički centar u Portugalu.

2

Stanje je polako počelo da joj se popravlja, iako još uvijek nije mogla dugo da stoji na nogama, niti da se šeta.

Nakon tri mjeseca provedena u Portugalu, njeno psiho-fizičko stanje se drastično popravilo i počela je samostalno da jede, a prije nekoliko dana otputovala je u Washington gdje je bila počasni gost na kongresu za poremećaje u ishrani.

rachael-farrokh

- Danas me toliko ljudi podržava i to mi daje snagu da nastavim da se borim. naravno, veoma mi je drago što i sama učestvujem u podizanju svijesti kada je anoreksija u pitanju – izjavila je Rachael koju bi danas teško i prepoznali .

Ne propustite