OVO JE ODJEKNULO BOSNOM Amerikanci progovorili šta misle o Džananu Musi: Neće vam biti svejedno kad čujete

Košarka
OVO JE ODJEKNULO BOSNOM Amerikanci progovorili šta misle o Džananu Musi: Neće vam biti svejedno kad čujete
.

Američki USA Today danas je posvetio tekst našem Džananu Musi, čijim su partijama u predsezoni prosto oduševljeni.

Tako su pored Taureana Princea i Carisa LeVerta izdvojili i našeg asa, kojeg nazivaju najprijatnijim iznenađenjem predsezone.

Musa je skupio tek devet nastupa za Brooklyn Netse u sezoni 2018/19, a većinu vremena proveo je igrajući za Long Island (36 utakmica), gdje je prosječno ubacivao 19.5 poena po meču uz procenat šuta 43.9% (35.7% sa distance) te je bilježio 6.4 skokova uz 3.6 asistencija po meču.

Između povrede članka prije početka prošle sezone i problema sa ramenom tokom sezone, Musa je imao nekoliko prepreka u prvoj godini sa Netsima.

Međutim, čini se da su nevolje iza njega. Nakon 18 poena uz šut 7/15 (1/5 za tri poena) protiv brazilskog kluba Franca, Musa je zabio 16 protiv Lakersa u četvrtak uz šut 6/10 (4/6 za tri poena). Nije ponovio baš takvu partiju u drugom meču sa Lakersima u subotu (7 poena), ali je opet šutirao solidnih 42.9% (3/7 ukupno, 1/3 za tri).

Također je imao po bar jednu ukradenu loptu u svakom od tri predsezonska meča.

Ima prostora za Musu da se izbori za sebe u drugoj postavi Netsa u novoj sezoni, zaključuje USA Today. Njegova agresivnost na parketu uz odlučnost da dođe u povoljnu poziciju što je češće moguće, dok u isto vrijeme miksa pristojan broj trojki, pokazuje da je svjestan šanse koja mu se ukazala.

Za nadati se, kako za njega, tako i za Netse, da opet ne pretrpi neku nesretnu povredu. Jer, na osnovu onoga što je prikazao, čini se da je momentum na Musinoj strani.

 

Ne propustite