UMRA 2019 u mjesecu novembru sa agencijom Relax Tours!

Aktuelno
UMRA 2019 u mjesecu novembru sa agencijom Relax Tours!
-

Kratak pregled putovanja
1. dan / 14.11./ četvrtak / Sarajevo - Istanbul

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 h prije polijetanja. Let za Istanbul u 11:40 h na liniji TK1022. Slijetanje u Istanbul u 15:25 h.

2. dan / 15.11./ petak / Istanbul- Medina

Nastavak putovanja za Medinu na letu TK 98 u 23 :10 h. Slijetanje u Medinu 02:35 h. Nakon obavljenih carinskih formalnosti i pasoške kontrole transfer do odabranih hotela.Check in u hotel. Noćenje. Individualni boravak u Medini i slobodno vrijeme za ibadete i klanjanje Džuma namaza. Noćenje.

2

3. dan / 16.11 . / subota / Medina - loko

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhameda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak/zijareti mubarek mjesta u okolini Medine : Masdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je Poslanika.s. rekao : «Uhud je planinakojuvolimo i kojavolinas». U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi, posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetit ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se odigrala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika). Noćenje.

4. dan / 17.11 . / nedjelja / Medina - loko

Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

3

5. dan / 18.11. / ponedjeljak / Medina - Meka

Klanjanje Sabah namaza. Doručak. Podne namaz u Medini. Napuštanje soba i polazak, oko 14 sati, turističkim autobusima ka Meki. (Preporučujemo oblačenje Ihrama zamuškarce u hotelu prije polaska). Poslije nekih 30 minuta vožnje zaustavlja se na Mikatu Zulhulejfa, klanja dva rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u odabrane hotele. Obavljanje zajedničke UMRE ( Tvafa i Saja). Noćenje.

6. dan / 19.11. / utorak/ Meka – loko

Doručak.Slobodan dan i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje.

4

7. dan / 20.11./ srijeda / Meka – loko

Doručak. Oko 09:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefatu učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 kilometara od Muzdalife. Odlazimo u posjetu planini Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira’a, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik primio prvu objavu svete knjige Kura’an, od Al Alaq Sura za meleka Đibrila. Planina je nazvana Al Nour, .Planina je mjestog dje se nalazi pećina Hira u kojoj je, prema vjerovanju muslimana, poslanik Muhammed primio prve objave od Boga.Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja kao i obavljanjedrugih Ibadeta zavisno od interesa pojedinaca.Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan / 21.11. / četvrtak / Meka

Doručak. Slobodan ostatak dana i vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

5

9. dan / 22.11./ petak / Medina - loko

Slobodan ostatak dana i vrijeme klanjanje Džuma namaza. za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama sa mogućnošću asistencije i konsultacije sa predstavnicima agencije. Noćenje.

10. dan / 23.11. / subota/ Meka – loko

Doručak. Slobodno vrijeme za upražnjavanje Ibadeta prema individualnim potrebama. Između 13-15h oslobađaju se sobe i ostavlja prtljaga na recepciji hotela. Planira se obavljanje oproštajnog Tavafa prije Akšam namaza. (Moguća je doplata za one koji žele zadržati sobu do polaska na aerodrom u Džedi oko 21h). Klanjanje Akšam namaza. Preuzimanje stvari sa recepcije hotela, ukrcavanje u autobuseiza 21h i transferi prema aerodromu u Džedi (vožnja traje cca2 sata) .

11. dan / 24.11. / nedelja / Džeda – Istanbul - Sarajevo

Poslije obavljanja carinskih i pasoških formalnosti ukrcaj na let za Istanbul, na letu TK 95 u 02:20 h. Dolazak u Istanbul oko 06:30 h . Nastavak leta za Sarajevo je u 10 :40 h na liniji TK1021. Dolazak u Sarajevo predviđeno je u 10 :45 h.

00000

Relax Tours Vas vodi na Umru za samo 1600 KM za jednu osobu sa smještajem u hotelu sa 3*!

Ponudu pogledajte na  LINKU.

Sve ponude sa portala CityDeal.ba možete kupiti online preko naše web stranice www.citydeal.ba uplatnicom, gotovinom ili kartičnim plaćanjem na našem prodajnom mjestu u SCC-u (-1 sprat).

Ne propustite