Muftija Muamer Zukorlić stigao na Sabor Islamske zajednice u BiH, a podršku je primio od ovog sandžačkog muftije! Divne riječi!

Bosna i Hercegovina
 Muftija Muamer Zukorlić stigao na Sabor Islamske zajednice u BiH, a podršku je primio od ovog sandžačkog muftije! Divne riječi!
.

Zasjedanje Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini počelo je danas u Sarajevu, a članovi će odlučivati ko će u narednih sedam godina obavljati dužnost reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH – dosadašnji reis Husein ef. Kavazović ili muftija Muamer ef. Zukorlić.

Izborno tijelo broji 350 do 400 članova, a čine ga članovi Sabora, Rijaseta, glavni imami, muftije, rukovodioci svih ustanova Islamske zajednice, to su osobe koje imaju legitimitet cijele zajednice, BiH, dijaspore (Australija, Amerika, Evropa) te domovinskih država (Slovenija, Hrvatska, Srbija).

Glasanje je tajno, a članovi izbornog tijela će na glasačkom listu zaokružiti najboljeg kandidata, javlja Fena.

Kandidat za reisu-l-ulemu, muftija Muamer ef. Zukorlića, stugao u Sabor Islamske zajednice

Kandidat za reisu-l-ulemu, muftija dr. Muamer ef. Zukorlić stigao u Sabor Islamske zajednice

Komisija će prebrojati glasove i potom objaviti rezultate.

Nakon toga će Organizacioni odbor za dodjelu Menšure petnaestom poglavaru Islamske zajednice u BiH i donijeti odluku o inauguraciji novog reisu-l-uleme i vrhovnog muftije Islamske zajednice u BiH.

Pogledajte fotografije:

screenshot-23screenshot-24screenshot-25screenshot-26screenshot-28

Podršku Zukorliću je pružio i Muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević uz riječi: "GOSPODARU SVEMOGUĆI, JA SVJEDOČIM DA JE OVAJ INSAN NAJSPOSOBNIJI DANAS U BOŠNJAKA DA VODI CIJELI NAROD PA TI ODREDI ŠTO TI JE NAJBOLJE..."

Novi.ba/Sandzakpress/Foto:Facebook

Ne propustite