SEDAM MILIONA ŽENA POVEĆALO USTA NA BIZARAN NAČIN: Da li biste vi ovo ikad probali?

Moda i ljepota
SEDAM MILIONA ŽENA POVEĆALO USTA NA BIZARAN NAČIN: Da li biste vi ovo ikad probali?
.

Trikovi popularnih modnih i bjuti blogerki često postanu viralni i djevojke ih rado praktikuju, posebno one mlađe, no treba biti prilično oprezan - neki od savjeta na Internetu često mogu da budu prilično suludi, a na kraju krajeva i opasni.

Nedavno je na društvenim mrežama viralan postao snimak na kome jedna mlada dama isprobava metod povećanja usana - superlepkom!

Naime, ona je uzela svoju gornju usnu, podigla je tako da unutrašnji dio usne izbaci ka naprijed, a potom ju je ljepkom zalijepila za predio ispod nosa. Nakon što je na taj način privremeno povećala usne, ona je nanijela i ruž u boji kože.

usta2

Foto:Twitter,Printscreen

usta3

Foto:Twitter,Printscreen

usta4

Foto:Twitter,Printscreen

Inicijalno je ovaj video objavljen na TikTok platformi koju pretežno koriste tinejdžeri, a do sada je pregledan više od 7 miliona puta i raširio se i na ostalim Internet mrežama. Do najšire publike stigao je putem Tvitera kada ga je neko tu podijelio uz šaljiv komentar: "Zamislite da razgovarate sa nekim i usna vam slučajno padne!".

Efekat nije dugog daha, a uprkos tome što ovaj bizaran trend daje instant rezulate, jasno je da je sasvim moguće da ostavi loše posljedice. Uprkos svijesnosti o tome da ovaj trend može da bude štetan, na hiljade žena je riješilo da ga isprati i objavi fotografije i snimke toga.

usta1

Foto:Twitter

 

Stručnjaci tvrde da ovaj potez može da dovede do niza zdravstvenih problema - opekotina, gušenja, trovanja, alergija, iritacija na koži...

Podsjetimo, i 2016. je na društvenim mrežama bila popularna jedna sumanuta metoda za punije usne, kada su djevojke inspirisane novima ustima Kajli Džener pokušavale da ih uvećaju putem vakuma - uvlačeći uh u flašu ili malu čašu, a postojala je i posebna spravica za te svrhe.

Novi.ba/Žena.Blic.rs

Ne propustite