OBJAVLJENI NOVI DETALJI O UBISTVU LANE BIJEDIĆ: Napisala testament, a do mjesta nesreće išla PJEŠKE 6 kilometara!

Aktuelno
OBJAVLJENI NOVI DETALJI O UBISTVU LANE BIJEDIĆ: Napisala testament, a do mjesta nesreće išla PJEŠKE 6 kilometara!
.

Iako istraga u slučaju svirepog ubistva Lane Bijedić (19) do sada nije dala značajnije pomake, ipak, istražitelji su definitivno, na osnovu snimaka videonadzora izuzetih s brojnih objekata u Mostaru, Čapljini i Ljubuškom, došli do saznanja da je ova nesretna devojka autobusom napustila svoj rodni grad.

Kako saznaje Avaz, Bijedićeva je, na dan ubistva, u nedjelju, iz Mostara u Čapljinu otišla autobusom, koji s Autobusne stanice polazi u 11:15 sati. pregledom snimaka je utvrđeno da je sama viđena na Autobusnoj stanici u Čapljini.

Potom su je policijske kamere u Čapljini „snimile“ kako sama pješači gradom, nakon čega je uočena preko nadzora jedne benzinske pumpe u tom gradu.

Sve ukazuje na to da je, praktično, prepešačila više od šest kilometa do kružnog toka kod mjesta Zvirovići, nedaleko, od mjesta zločina, gdje je, prema svjedočenju jednog svjedoka, viđena.

lana

Foto:Avaz.ba

Zanimljivo, osim poziva prijateljici kojoj je, ustvari, rekla da se s njom ne može naći, umjesto, kako je to majci iznijela da će baš s njom na kafu, Lana nije uputila nijedan drugi poziv niti poruku.

Takođe, potvrđeno je Avazu da je početkom godine napisala svojevrsni testament na engleskom jeziku i, stoga, misterija u vezi njenog ubistva postaje sve veća.

Podsjećamo, da su istražioci došli i do došli do informacija da je tokom ljeta često boravila na rijeci Trebižat, koja protiče kroz Čapljinu i Ljubuški, te da je na pojedinim Fejsbuk profilima “tagirana” na popularnom kupalištu Božjak. To kupalište nalazi se prekoputa mjesta zločina, skoro 150 metara niže. Saznaje se da je predmet vještačenja i njen laptop.

Odlazak od kuće

Ova mučki ubijena djevojka udaljila se od svoje kuće u nedjelju u podne, kad je majci rekla da će na kafu sa prijateljicom. Ali, prijateljica je to negirala, a nakon što joj se nije javila od 14.30 i kad joj se izgubio svaki trag, s obzirom na to da je u poslijepodnevnim satima trebala putovati za Sarajevo, gdje je upisala studij, majka je njen nestanak prijavila policiji. Nepunih pola sata nakon prijave nestanka, njeno tijelo je u rijeci uočio ribar.

Novi.ba/Blic.rs

Ne propustite