Doktori su mu dali još 6 mjeseci života, a onda je čuo za ovaj LIJEK IZ PRIRODE: Samo jedna kašika dnevno IMA BOLJE DEJSTVO OD KEMOTERAPIJE

Zdrav život
Doktori su mu dali još 6 mjeseci života, a onda je čuo za ovaj LIJEK IZ PRIRODE: Samo jedna kašika dnevno IMA BOLJE DEJSTVO OD KEMOTERAPIJE
.

Mnoge osobe koje su doktori već otpisali, izliječili su se prirodnim lijekovima. 

Koristili su određene biljke kao što su cimet, med, kokosovo ulje... 

medd1

Pored ovih, biljka koja je veoma zdrava jeste maslačak. 

No, mnogi ne znaju njegova ljekovita svojstva. Dobar je za želudac, žuč, a efikasan je i liječenju leukemije. 

maslacak1

Čaj od korjena maslačka se preporučuje osobama koje pate od leukemije, a mnogi pacijenti potvrđuju pozitivne rezultate. 

Maslačak ubija kancerogene ćelije i oporavlja organizam. Za razliku od hemoterapije, prirodni lijekovi kao što je ovaj, ubijaju samo loše ćelije, ne one zdrave.

Kad se beru listovi, cvjetovi i korijen

Cvjetovi se beru u razdoblju pune cvatnje (april i maj), za sunčanog suhog vremena oko podneva kad su posve otvoreni. Koriste se svježi, ili se od njih radi sirup, sok, džem, vino i rakija. Suše se za čaj.

maslacak2

Listovi se beru prije cvatnje maslačka (ožujak, travanj). Koriste se svježi ili se na prozračnom sjenovitom mjestu suše za čaj. Prije stavljanja na sušenje trebaju se razdvojiti iz rozete svaki za sebe.

Korijen maslačka za sok i salatu vadi se u rano proljeće  ili kasno ljeti, a u listopadu se vadi za sušenje. Vadi se oštrim nožićem, tako da se ne zareže korijen kako ne bi izgubio sok. Ako ga sušimo, iskopani korijen se očisti od nadzemnih dijelova i opere, pa se naniže se na konac i objesi na toplo, sjenovito i prozračno mjesto. Korijen je prije cvjetanja slatkastog okusa, a nakon cvjetanja gorak. Dobro osušeni korijen je jako smežuran, sivo bijele boje, a kad ga prerežemo u sredini je žut.

maslacak6

Ljekovita svojstva maslačka

Maslačak sadrži neke od najvažnijih vitamina i minerala. To su vitamini A, C, K, B6, tiamin, riboflavin i folna kiselina.  Od minerala se ističu magnezij, željezo, kalij i kalcij.

Naučnici su otkrili da je najljekovitiji dio maslačka njegov korijen. Naime, otkriveno je da korijen maslačka ubija stanice raka i to puno bolje nego hemoterapija.

maslacak7

Dok kemoterapija ubija i zdrave stanice, korijen maslačka ni na koji način ne šteti organizmu. Kao najdjelotvorniji u uništavanju stanica raka pokazao se čaj pripremljen od korijena maslačka.

Naučnici su došli do spoznaje da se redovitim ispijanjem čaja od korijena maslačka može "ubiti" većina zahvaćenih stanica raka. Nakon što ga popijete, već nakon 48 sati, dolazi do prvih rezultata. Tada se stanice raka počinju raspadati.

Istovremeno maslačak sprečava daljnje širenje raka, tako da tumor ne zahvati niti jednu zdravu stanicu. Rezultati do sada provedenih istraživanja daju velike nade oboljelima od ove teške bolesti.

maslacak8

Maslačak je odličan za izbacivanje toksina iz tijela i to tako da potiče bubrege da kroz mokraću šalju sve otrove iz tijela.

Također, čisti limfu, žuč i jetru.

Odličan je za sve ženske tegobe, od problema s dojenjem, menstrualnih poremećaja, a ističe se i kao sredstvo za prevenciju i liječenje cista te bolesti dojki. Stabljike maslačka također su ljekovite i možete ih primijeniti za uklanjanje bradavica. Naime, one ispuštaju bijelu tekućinu s kojom je dovoljno samo premazati bradavice. Nakon redovite primjene ovog tretmana, bradavice će nestati.

"Mlijeko" maslačka djelotvorno je u liječenju želučanih tegoba, kod čišćenja krvi, žuči i cjelokupnog metabolizma.

Imate li problema s nečistom kožom i aknama, korijen maslačka je idealan za vas.

maslacak10

Na prirodan način očistit će vašu kožu i ona će ponovo biti zdrava i sjajna.

ČISTI CRIJEVA, SMANJUJE TEŽINU, REGULIŠE KISELINU: Ako ovo budete jeli tri dana nećete vjerovati šta će se desiti sa vašim tijelom

Maslačak se koristi kod liječenja:

hepatitisa
reume
artritisa
žučnih kamenaca
kašlja
prehlade
bronhitisa
edema
raka
ženskih tegoba

Praktična primjena ljekovitosti maslačka

Maslačak se može koristiti na razne načine, a najčešće se priprema kao čaj, sirup ili kao tinktura.

maslacak11

U proljeće njegove listove možete pripremiti i na salatu (radič).

Čaj od korijena maslačka

Kod pripreme čaja od maslačka koristi se samo njegov korijen.

Kada ga uberete, dobro ga osušite, narežite na sitne komadiće i sameljite. Svakog dana uzmite 1 čajnu žlicu dobivenog praha te je prelijte vrelom vodom i ostavite da stoji 15 minuta.

Nakon toga vaš ljekoviti napitak je spreman za konzumaciju.

maslacak12

Čaj od cvjetova maslačka

Cvjetove je prije upotrebe također potrebno prosušiti na zraku. Čajnu žlicu sušenih cvjetova prelijte s dva decilitra vode i tako dobiveni čaj pijte uvijek svježe pripremljen.

Obogatite okus žličicom meda i s malo limuna. Ovaj napitak možete piti svakodnevno.

sirup

Sirup od maslačka

Želite li pripremiti sirup od maslačka trebat će vam njegovi cvjetovi. Ovaj sirup je tako ljekovit da ga često po dobrobitima izjednačavaju s medom.

Najdjelotvorniji se pokazao kod liječenja dugotrajnog kašlja, bronhitisa, prehlade, za reguliranje probave i poboljšanja općeg stanja organizma. Možete ga koristiti svakog dana po jednu čajnu žlicu, a odličan je i za djecu. Uberite 300 cvjetova i prelijte ih s jednom litrom vode u koju ste dodali sok jednog iscijeđenog limuna.

Kuhajte zajedno dok ne zavrije pa ostavite preko noći da se dobro ohladi. Nakon 24 sata procijedite kroz gazu i tekućini dodajte 1 kilogram smeđeg šećera. Vratite na vatru i kuhajte dok se dobro ne zgusne, oko 4 sata. Kada primijetite da dobivena smjesa izgleda kao med, sirup je gotov.

maslacak13

Salata od maslačka

Da biste u potpunosti iskoristili maslačak, jedite i njegove svježe listove pripremljene na salatu. Listovi maslačka zovu se još i radič, i kao takvi su vjerojatno svima dobro poznati.

Radič prelijte s ekstra djevičanskim maslinovim uljem i umeboshi octom, nasjeckajte malo češnjaka i dobit ćete idealan obrok prepun hranjivih sastojaka.

Radič je djelotvoran u liječenju alergija, visokog kolesterola, bolesti žuči i jetre.

caj

Čaj od korijena maslačka

Korijen biljke osušite, zatim sitno narežite i sameljite. Pohranite prah za buduću upotrebu. Na dan pijte pola čajne žličice uz čašu vode.

Ne propustite