PRIJE 43 GODINE ZAUVIJEK NAS JE NAPUSTILA SILVANA ARMENULIĆ: Za sobom ostavila kćerku, evo kako izgleda njena Gordana!

Objavljeno:07.10.2019 - 10:56
A A A Times Arial

Foto: Printscreen

Slavna pjevačica izgubila je život 10. oktobra 1976. na autoputu Beograd - Niš, kod mjesta Kolari, vraćajući se sa koncerta iz Aleksandrovca. Rođena je 1939. godine u Doboju kao Zilha Barjaktarević, a umjetničko ime Silvana dobila je po italijanskoj glumici Silvani Mangano.

Slavnu pjevačicu, koja je ostavila neizbrisiv trag u narodnoj muzici, publika će pamtiti po pjesmama "Cigane, sviraj, sviraj", "Rane moje", "Srce gori jer te voli", "Sama sam", ali, prije svega, po čuvenom hitu "Šta će mi život". Silvana je dugo tragala za pjesmom koja će iz korijena promijeniti njen estradni put i lansirati je među najveće zvijezde jugoslovenske folk muzike.

sil

Foto:Društvene mreže

Pored raskošnog glasa, Silvanu su odlikovali ljepota, harizma i neodoljiv šarm, a svojom interpretacijom i stilom oblačenja otvorila je novu stranicu u jugoslovenskoj narodnoj muzici.

Već poslije nekoliko mjeseci, u jesen 1961. godine, Radmilo je zaprosio Silvanu. Vjenčali su se 26. oktobra, bez znanja roditelja. Poslije sklapanja braka u Opštini, otišli su u kafanu Vidin kapija, da bi poslije toga Radmilo odveo suprugu u roditeljski stan. Do tada ju je krio jer je kao jedinac iz bolje beogradske kuće strahovao da roditelji neće prihvatiti kafansku pjevačicu za snahu. Međutim, oni su mu samo zamjerili što je sve to krio od njih, što je ranije nije predstavio i pozvao ih na svadbu.

Spolja gledano, te prve godine braka izgledale su kao bajka i 1964. godine dobili su kćerku kojoj su dali ime Gordana, po Radmilovoj majci. Takođe, Silvani je bilo izuzetno važno to što njen suprug nije tražio da ona prestane sa kafanskim pjevanjem. Međutim, ne postoji savršena idila. Radmilo je ubrzo dobio ponudu da igra u Zapadnoj Nemačkoj kao profesionalni teniser, a godinu dana kasnije u Doboju je preselio Silvanin otac. Stari Mehmed, ljubitelj pjesme i muzike, izgubio je život na samom pragu velike i blistave karijere svoje kćerke.

 

Kćerka Gordana danas ima 55 godina i profesor je matematike u jednoj beogradskoj školi.

Kako izgleda ćerka jedinica Silvane Aremnulić možete pogledati u nastavku (Foto: Facebook):

daceb

face

facebook

Novi.ba/Pulsonline

  
 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!