Angelina Jolie mnoge iznenadila: Ne želim više glumiti

Kultura
Angelina Jolie mnoge iznenadila: Ne želim više glumiti
Holivudska glumica i režiser Angelina Jolie najavila je da će poslije "još nekoliko filmova" napustiti glumu, te se fokusirati na režiju.

Holivudska glumica i režiser Angelina Jolie najavila je da će poslije "još nekoliko filmova" napustiti glumu, te se fokusirati na režiju.

Ova oskarovka to je najavila na premijeri filma "Unbroken", piše AFP. Film, saga iz Drugog svjetskog rata, drugi je "izlet" Jolijeve u režiju poslije "Zemlje krvi i meda" iz 2011. i ona je rekla da je režija sada njena strast i da u njoj vidi budućnost.

"Snimiću još nekoliko filmova, ali ću rado napustiti glumu u jednom trenutku. Uživam u režiranju i sretnija sam kad režiram. Volim ispratiti projekat od početka do kraja. Dopada mi se da dvije godine provedem na nečemu, da učim, da budem mentalno izazivana naučiti što više i da budem dio svakog aspekta produkcije", rekla je Jolie.



Novi film Jolijeve zasnovan je na istinitoj priči o američkom sportisti koji je postao japanski ratni zatvorenik.

Angelina, koja je počela glumiti još kao dijete, naglašava da to što joj se više dopada režija ne znači da ima lošije mišljenje o glumi i glumcima.

"Volim glumce, volim ih gledati kako rade i volim uperiti svjetlo na njih. Štaviše, više volim to nego kada je ono upereno na mene", rekla je ona.

Poslije "Unbrokena" Jolijeva je režirala još jedan film u kome igra sa suprugom Bradom Pittom - "By the Sea" o kome se malo zna.

Pitt i Jolijeva igrali su zajedno samo jednom, 2005. u filmu "Gospodin i gospođa Smith", od kada i traje romansa.

Ne propustite