KAKVA SRAMOTA EVROPSKOG VELIKANA Dotakli su dno, sada se bore za opstanak, padaće glave zbog ovoga!

Fudbal
KAKVA SRAMOTA EVROPSKOG VELIKANA Dotakli su dno, sada se bore za opstanak, padaće glave zbog ovoga!
.

U posljednjoj utakmici šestog kola Serije A, Milan je pred svojim navijačima poražen od Fiorentine rezultatom 3:1, što je već treći uzastopni, a ukupno četvti poraz rossonera od početka sezone.

I prije ovog meča se u italijanskim medijima najavljivao odlazak trenera Marca Giampaola, a poslije večerašnjeg ishoda je samo pitanje vremena kada će čelnici Milana posegnuti za promjenom na klupi.

Već u 14. minuti Fiorentina je stigla do vodstva, Bennacer je skrivio jedanaesterac, a Pulgar je bio precizan sa bijele tačke za vodstvo gostiju.

Kola su za Milan potpuno krenula nizbrdo od 55. minute, kada je Musacchio dobio direktan crveni karton, a Fiorentina je na pravi način iskoristila igrača više na terenu.

Deset minuta kasnije Nikola Milenković oduzima loptu indisponiranom Calhanogluu, ona na kraju stiže do Castrovilija poslije centaršuta Chiese sa desne strane, a on iz neposredne blizine pogađa Donnarumminu mrežu - 0:2.

Bennacer je u 70. minuti skrivio još jedan penal, ovoga puta je Chiesa šutirao, ali je Donnarumma odbranio.

Međutim, osam minuta kasnije golman Milana bio je nemoćan poslije maestralne solo akcije Francka Riberyja, koji je promiješao odbranu Milana i poslao loptu u mrežu za 0:3.

Do kraja, rossoneri su stigli do počasnog gola, postigao ga je Rafael Leao poslije lijepog solo prodora, preciznim šutem iskosa sa lijeve strane - 1:3.

Rade Krunić debitovao je u dresu Milana. Ušao je na poluvremenu, a pred sami kraj doživio je povredu ramena.

Milan je sada na 16. mjestu, dok se Fiorentina popela na 9. mjesto.

Ne propustite